8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Laan van Avant-Garde Nieuwerkerk krijgt verkeersdrempels om snelheid te remmen

De Laan van Avant-Garde in Nieuwerkerk aan den IJssel krijgt verkeersdrempels. Hiermee wil de gemeente Zuidplas de snelheid beperken op de kruising met de Steenbakkerij en de Hornbach. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er de afgelopen twee jaar drie mensen gewond geraakt bij vier ongevallen. Naast het drukke verkeer dat afslaat naar de bouwmarkt, steken hier ook kinderen over die naar de korfbal gaan.

In beide rijstroken van de weg komt net voor de kruising een drempel. Volgens de gemeente wordt hiermee de snelheid van het gemotoriseerde verkeer dat de kruising nadert, afgeremd. De Laan van Avant-Garde is vanaf de Hoofdweg een verbindingsweg naar Rotterdam Nesselande als viaduct over de A20 en in de ochtendspits een

Van dinsdagavond 6 december, 21:00 uur tot en met 7 december 06:00 uur is de gehele Laan van Avant-Garde afgesloten voor het aanleggen van de drempels. Het verkeer wordt omgeleid via Rotterdam Zevenkamp met borden. Raadslid Pouwels (groep Pouwels) is blij met de aanpassing. Na een eerder ongeval op deze weg, heeft ze hierover al schriftelijke vragen gesteld.

Advertentie