8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Start Orange the World in Waddinxveen

Op 25 november hebben de wethouders Brigitte Leferink en Femke Vleij voor het gemeentehuis het startsein gegeven voor Orange the World. Dat deden zij door het hijsen van de Orange the Worldvlag. Ook werd het oranje campagnelogo op de straat gespoten met uitwisbare graffiti. Vertegenwoordigers van Zonta, Soroptimist en Inner Wheel waren ook aanwezig. Van 25 november tot en met 10 december is het Orange the World. Tijdens deze campagne van de Verenigde Naties wordt in heel de wereld actiegevoerd om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Tot en met 10 december kleurt de fontein voor het gemeentehuis ook oranje.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld

In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daarvoor aandacht te vragen is door de Verenigde Naties de Orange the Worldcampagne in het leven geroepen. De campagne begint op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen worden de 16 Dagen van Actie genoemd. In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. Het motto is: ‘iedereen kan iets doen om geweld tegen vrouwen te voorkomen en bestrijden’.

In meer dan 200 gemeenten wordt aandacht aan de campagne besteed

Bijvoorbeeld door het oranje uitlichten van gebouwen, maar ook door debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties. Alle activiteiten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen, om het te voorkomen en bestrijden. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. Meer informatie is te vinden op www.orangetheworld.nl.

Advertentie