8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Rachel Croft terug in Cultuurhuys De Kroon

De Britse zangeres Rachel Croft komt voor de tweede maal een intieme show op zondagmiddag geven in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen, nu in kerstsfeer.

Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd door Keltische melodieën met doordachte teksten van Joni Mitchell, Sandy Denny en Matt Corby. Rachel Croft, geboren in Nottingham, ontwikkelde zich in York als zeer getalenteerde singer-songwriter met wortels diep in de volksmuziek en kunst. Tijdens haar universiteitsjaren leerde ze zichzelf gitaar spelen en lukte het haar los te komen van de reeds platgetreden muziekpaden om zich als onafhankelijke muzikant en artiest een weg te banen door middel van busking in de straten van York.

De jonge singer-songwriter wordt momenteel gezien als een van de talenten uit Engeland. Ze combineert rijke, complexe vocalen met zeer fijn gitaarspel. In de loop der jaren is Rachels muziek naar een hoog niveau gestegen en geëvolueerd naar een meer genre-vloeiend geluid: het is filmisch, vaak intens, met een vleugje soul uit de jaren 70. Haar songs worden als intensief en gevarieerd omschreven wat in combinatie met haar sterke podiumpresentatie haar in de schijnwerpers van een aantal toonaangevende Britse podia en festivallocaties in Europa heeft gebracht.

Rachel nam in 2017 haar langverwachte eerste single Only Dreams in op. Deze single werd daarop opgevolgd in 2019 door haar debuutalbum Hours Awake, met als hoogtepunt een succesvolle albumlancering in The Crescent in York. Dit markeerde het begin van haar reguliere tournees door Nederland. Sindsdien heeft Rachel – ook in ons land – een aanzienlijke aanhang opgebouwd.

Op 11 december treedt zij om 15.00 uur op. De toegangsprijs is 17,50 euro inclusief een drankje. Kaarten zijn te koop via de website van Cultuurhuys de Kroon.

Advertentie