8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Illegaal vuurwerk, goederen voor drugs, lachgas en dieren aangetroffen bij integrale controle Moordrecht

Bij een integrale controle door ons team in samenwerking met de politie team Waddinxveen-Zuidplas, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH), handhaving gemeente Zuidplas en de Douane werden meer dan 100 opslagunits gecontroleerd. Het overgrote deel was prima in orde, in enkele units werden misstanden aangetroffen.

Goederen hennepteelt en illegaal vuurwerk
In een opslagunit werden goederen voor de hennepteelt en illegaal (zwaar) vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk, onder meer zware categorie mortieren, lagen onbeschermd weggestopt onder spullen. Dit was levensgevaarlijk en een gespecialiseerd bedrijf heeft dit afgevoerd. Kosten van het afvoeren worden op de overtreder verhaald. De politie heeft voor beide zaken een proces-verbaal opgemaakt en deze zaak in onderzoek genomen.

Dieren
Daarnaast bleken in de unit ook kleine dieren aanwezig, hoewel de unit donker en afgesloten was. Een vogel stond in een kooi weggezet tussen allerlei spullen, evenals een bijna leeg aquarium met vissen. De leefomstandigheden van deze dieren waren slecht en de dierenpolitie heeft de zaak in behandeling.

Lachgas en sterke drank
In een andere unit werden veel lachgas-cilinders aangetroffen in strijd met opslagvoorschriften. Ook werd de locatie gebruikt om lachgas in grote getale te gebruiken. De ODMH heeft dit in onderzoek. Er werden in drie units ook hoeveelheden sterk alcoholhoudende drank gevonden. Sterk vermoeden dat hierover geen accijnzen betaald zijn, iets wat de Douane gaat onderzoeken.

Milieu-overtredingen
Naast diverse kleine milieu-overtredingen, werd er in een unit een in elkaar geknutselde spuiterij geconstateerd. Een eenvoudige slang door een raampje naar buiten zonder filters moest dienen als goede afzuiging. De milieuvoorschriften waren totaal niet in acht genomen, de ODMH doet ook hier onderzoek naar.

Verhuurder
De controle werd uitgevoerd in goede samenwerking met de verhuurder. Burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas: ‘Ik ben blij met de coöperatieve houding van de verhuurder. Het is belangrijk om gezamenlijk criminaliteit tegen te gaan en samen te werken aan een veilige leefomgeving‘.

Advertentie