8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Toernooi g-teams IJsselvogels wordt een feest voor iedereen

Zaterdag 17 december organiseert korfbalvereniging IJsselvogels in Moordrecht een toernooi voor zes g-teams uit de regio. Het moet een feest worden voor iedereen. Daarom combineert de vereniging het toernooi met spelletjes voor alle leden. Ook andere inwoners zijn van harte welkom.

G-team IJsselvogels

Korfbalvereniging IJsselvogels uit Moordrecht heeft al meer dan twintig jaar een g-team. Het team bestaat uit leden met een verstandelijke beperking of die om andere redenen niet in de reguliere teams kunnen spelen. De spelers komen uit Moordrecht en de omliggende gemeenten. Het g-team krijgt een meer op maat gesneden training, maar is wel volop onderdeel van de vereniging. De ontmoeting met de andere leden, in begeleiding en in meespelen, vormt de meerwaarde volgens de vereniging.

G-team IJsselvogels

Toernooi

Het g-team van IJsselvogels speelt competitietoernooien tegen de g-teams van andere verenigingen uit de regio. Aanstaande zaterdag organiseert IJsselvogels het toernooi. De wedstrijden zijn van 11 uur tot 14 uur in sporthal de Zuidplas in Moordrecht. Het g-team van IJsselvogels speelt twee keer een half uur. De eerste wedstrijd is om twaalf uur en de tweede om half twee. Tussen de wedstrijden door zijn er spelletjes voor alle leden en ook voor andere bezoekers. Daarmee probeert de vereniging veel supporters voor het g-team, en voor de bezoekende teams, te mobiliseren.

Jubileum

De opbrengst van het evenement gebruikt de club voor festiviteiten rond het 60-jarig jubileum in 2023. Bij het organiseren van dit evenement ervaarde de vereniging dat niet alleen de eigen leden het team volop steunen. Ook de winkeliers uit Moordrecht vormen de spreekwoordelijke twaalfde man voor het team. Zij sponsoren de dag vol enthousiasme met kadootjes, die met de spelletjes gewonnen kunnen worden.

Volgende week leest u in Gouwe IJssel Nieuws hoe het team van IJsselvogels het gedaan heeft in het toernooi. Ook gaan we dan verder in op nieuwe ontwikkelingen bij IJsselvogels om de kwaliteiten van het g-team nog beter te benutten binnen de vereniging.

Advertentie