8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Landijsbaan Hennipgaarde in Zevenhuizen open

De Zevenhuizensche IJsclub heeft laten weten op Facebook dat de landijsbaan in Zevenhuizen officieel open is. het gaat hier om een stukje land dat afgelopen week onder water werd gezet. Afgelopen dagen hebben vrijwilligers van deze club hard gewerkt om de baan in goede staat te krijgen. De baan ligt in Hennipgaarde aan de kant van de Slingerkade bij de Willem-Alexander roeibaan.

Laatste controle : Foto Jolanda Bakker

Schaatsers op roeibaan

Jolanda Bakker schoot vanochtend de bovenstaande foto op de roeibaan. Gisteren werden schaatsers nog gewaarschuwd door de politie, zie onderstaande foto van Jacolien Rog. Op het water van de roeibaan is geen controle op ijsdikte door ijsmeesters van de Zevenhuizensche IJsclub.

Moordrecht

De Moordrechtse IJsclub liet weten dat de benodigde ijsdikte van 9 centimeter nog niet behaald is, het ijs aan de Leliestraat is nog maar 6 centimeter dik en daarom niet niet geschikt om te schaatsen.

Nieuwerkerk : geen ijs maar moddergevecht

De media stond er vol van en op de sociale media wordt er veel over geschreven, de IJsclub stopt er mee, volgens het recreatieschap was er bewust geen water opgespoten en ligt het allemaal aan de IJsclub. Gisteren werd, zoals onderstaande foto laat zien, pas het gras gemaaid door het recreatieschap.

15 december, wel grasmaaien maar geen ijs
Advertentie