8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Burgemeester Weber (Zuidplas) noemt dumpen chemisch afval “Onbegrijpelijk”

Burgemeester Weber dankt de hulpverleners van de hulpdiensten maar noemt het dumpen van chemisch afval, vermoedelijk van drugsproductie, onbegrijpelijk. Volgens de woordvoerder van de gemeeente Zuidplas gaat het hier om 2 IBC’s die op de Parallelweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn neergezet. De kraantjes waren opengezet waardoor de chemische substantie kon ontsnappen.

De gemeente geeft, in een reactie aan Gouwe IJssel Nieuws, aan niet te weten wat de inhoud was maar spreekt over een chemische substantie. De woordvoerder sluit niet uit dat het om afval afkomstig kan zijn van drugsproductie maar laat dat aan het onderzoek over wat door de politie nu wordt uitgevoerd. De gemeente is daarvan afhankelijk en wordt op de hoogte gehouden. Mocht er een dader uit de onderzoeken komen kan deze een rekening in kader van daderverhaal verwachten van de gemeente. De woordvoerder weet nog niet hoe hoog de kosten zijn.

Onbegrijpelijk dat personen op deze wijze chemicaliën dumpen en hiermee de veiligheid en het milieu ernstig in gevaar brengen.

Burgemeester Weber (Zuidplas)

In een reactie laat burgemeester Weber aan Gouwe IJssel Nieuws weten :”Onbegrijpelijk dat personen op deze wijze chemicaliën dumpen en hiermee de veiligheid en het milieu ernstig in gevaar brengen. Ik heb er vertrouwen in dat de politie alles op alles zet om de dader(s) op te sporen. We streven ernaar om alle kosten die gemaakt zijn te verhalen op de dader(s). Ik wil alle hulpdiensten en medewerkers van de gemeente ontzettend bedanken voor hun inzet in deze erg koude nacht“.

De gemeente wil benadrukken dat het chemicaliën (gevaarlijke stoffen) met risico op ernstige milieuschade zijn. Volgens Zuidplas was geen direct gevaar voor de omgeving, de brandweer heeft metingen verricht.

Advertentie