8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Zuidplas gaat strooizout uitdelen aan inwoners

De gemeente Zuidplas gaat alsnog strooizout beschikbaar stellen voor haar inwoners in Zuidplas. Op de populaire Facebookgroep “Je bent Nieuwerkerkerker” bleek tijdens de jaarlijkse gladheidsdiscussie dat de gemeente een inwoner had laten weten dat er geen strooizout meer wordt verstrekt en de inwoner naar de bouwmarkt mocht.

Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws laat een woordvoerder weten dat dit antwoord niet correct is. “Helaas is er intern enige verwarring ontstaan en daardoor is er aan enkele inwoners onjuiste informatie verstrekt” aldus de woordvoerder.

Voor inwoners is er nu alsnog een mogelijkheid om strooizout op te kunnen halen. Op dinsdag 27 december is het mogelijk om bij het afvalbrengstation in Zevenhuizen strooizout tussen 13:00 en 16:00 uur op te halen. Inwoners wordt gevraagd om zelf een zak of emmer én de afvalpas mee te nemen. Per inwoner geeft de gemeente Zuidplas 7 kilo uit. De woordvoerder laat weten dat het belangrijk is dat het zout op een droge plaats wordt bewaard om klonteren te voorkomen.

Advertentie