8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Waddinxveense Eendenkop gevonden in het Friese Donkerbroek

De kop van de eend, die weggehaald was aan de rotonde met de Beijerincklaan en de Zuidplaslaan in Waddinxveen is terecht. Het beeld heeft een reis gemaakt naar het Friese dorp Donkerbroek, tussen Drachten en Assen. De woordvoerder van de gemeente Waddinxveen is blij om te weten waar het beeld was omdat de gemeente in het duister tastte over de de verblijfplaats.

Het beeld is door de oudejaarsvereniging de Nachtdravers uit Donkerbroek geleend om een statement met borden te maken naar de eigen gemeente Ooststellingerwerf om bijvoorbeeld huizen voor de jongeren in het dorp te maken. De oudejaarsvereniging had vorig jaar een pop van Max Verstappen pop geleend van Zuidplas.

De gemeente Waddinxveen hoopt dat de Eend, volgens de belofte op het bord, op 2 januari terug komt op de rotonde. Auke-Jan van de Nachtdravers liet aan Gouwe IJssel Nieuws weten dit zeker te gaan regelen met de gemeente. Men kan in Donkerbroek spreken van een geslaagde oudejaarsstunt.

Advertentie