8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Drukke nacht maar zonder grote incidenten tijdens oud en nieuw in regio

Volgens de voorlopige cijfers van de veiligheidsregio Hollands Midden was het een drukke jaarwisseling zonder grote incidenten. In Zuidplas en Waddinxveen lijkt het erg rustig gebleven te zijn. Vooral in Zuidplas is veel tijd geinvesteerd in preventieve maatregelen in Moordrecht de jaarwisseling rustig te laten verlopen. Vorig jaar moest de ME worden ingezet in zowel Moordrecht als in Moerkapelle.

De veiligheidsregio gaf de volgende cijfers door :

Zuidplas
Brandweer: 5 meldingen voor en kleine (afval) en buitenbranden en een melding van een voertuigbrand. (jaarwisseling 2021-2022 totaal 6 jaarwisseling gerelateerde meldingen) Politie: 7 jaarwisseling gerelateerde incidenten. (jaarwisseling 2021-2022 totaal 6 jaarwisseling gerelateerde incidenten).
De branden waren in Moerkapelle(2x), Moordrecht (2x) en Nieuwerkerk aan den IJssel. In de wijk Esse was een melding van een brand in een bestelbus. Voor 12 uur waren er ook al meldingen in Nieuwerkerk en Zevenhuizen voor kleine brandjes. In Moordrecht werden in het Moerhoutpark vernielingen aangericht en voor de tweede keer jaar brand gesticht bij een boom. Het park ligt buiten het zicht van de tijdelijke cameratoezicht.

Waddinxveen
Brandweer: 3 kleine (afval)branden. (jaarwisseling 2021-2022 totaal 2 meldingen)

Politie: 4 jaarwisseling gerelateerde incidenten. (jaarwisseling 2021-2022 totaal 6 jaarwisseling gerelateerde incidenten)

Advertentie