8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Politieke goede voornemens voor 2023

Traditioneel kijken we vooruit naar het nieuwe jaar met de politiek van Zuidplas. Alle politieke partijen zijn gevraagd een antwoord te geven op de vraag “Wat zijn de goede voornemens voor uw fractie in 2023?” Hieronder de ontvangen reacties.

Onze fractie gaat in 2023 weer hard werken om met en voor onze inwoners een nog mooier Zuidplas te maken. D66 geloofd in moderne dorpen onder de rook van de randstad. Maar dat gaat niet vanzelf; verandering zal zorgen dat we kunnen blijven doen wat we graag willen. Van Klimaat adaptatie tot glasvezel, van duurzame huizen tot moderne (deel) mobiliteit, alles bijelkaar gebracht met via participatie; dat gaat onze dorpen ondersteunen. En omdat het ‘vijfde dorp’ de in belangrijke fase van het vaststellen van een bestemmingsplan gaat komen zullen we daar extra aandacht voor hebben.

CU/SGP wil zich in het jaar 2023 inzetten voor:
1. Een goede zorg voor elkaar. Bijvoorbeeld door tegengaan van eenzaamheid en een goede en effectieve zorg.
2. Een groenere leefomgeving. Bijvoorbeeld meer biodiversiteit door meer bomen en meer diversiteit aan planten.
3. Wonen voor iedereen. Iedereen moet woonruimte kunnen vinden in ons mooie Zuidplas, van jong tot oud.
4. Duurzaamheid. Nu geen woorden meer, maar daden. Stimuleer het verduurzamen en ondersteun onze inwoners waar nodig.

Ook volgend jaar blijven wij zoeken naar de beste lange termijn oplossingen voor onze inwoners en dorpen. Door het stimuleren van verduurzamen en woningbouw, het omzien naar degene die het hardst geraakt worden door crisissen en het steunen van verenigingsleven werkten wij aan de toekomst van onze krachtige dorpen! Wij blijven graag in contact, dus hebt u of jij vragen of ideeën, neem dan gerust contact op met onze raadsleden Benno, Harmen, Pien en Mark, de gegevens zijn te vinden op onze website krachtigedorpen.nl.

Onze fractie zal zich in 2023 weer vol storten op de bezigheden die bij het raadslidmaatschap horen, zowel in de raadszaal als daarbuiten. Het bestrijden en voorkomen van armoede is een onderwerp dat voor onze fractie altijd hoog op de agenda staat, maar met de gestegen kosten voor energie en de hoge inflatie is dit onderwerp nog actueler geworden. Ook vinden wij het belangrijk dat al onze inwoners een passende, betaalbare woning hebben. Wij zullen het college steeds scherp houden op het aandeel sociale woningbouw en betaalbare koopwoningen in voorstellen en ook zelf met initiatieven komen.

Wij hopen dat we vaker gevraagd worden om hulp te bieden bij initiatieven vanuit de samenleving, zodat we ons steentje bij kunnen dragen als volksvertegenwoordiger. We wensen uit te dragen dat u er niet voor ons bent, maar wij voor u..

In 2023 blijft de VVD zich inzetten voor Zuidplas. We blijven scherp op lokale lasten. Het Vijfde Dorp en duurzame energie worden weer grote onderwerpen voor de fractie. We houden aandacht voor alle dorpen; in Nieuwerkerk heeft de verkeerssituatie rond het Raadhuisplein onze aandacht, in Moerkapelle willen we de Dorpsstraat levendig houden. We konden zorgen dat de 2e supermarkt in Zevenhuizen er komt, in 2023 zoeken we met het college naar de juiste locatie. Ook is het nodig dat de nieuwe Zevenster er komt. In Moordrecht hopen we snel de 50er-jarenbuurt en het Posthuis ontwikkeld te zien.

Respect en groei voor social-liberale beginselen op een democratische wijze. En om de sociale uitdagingen op de agenda te zetten en te houden.

We beginnen met iedereen een voorspoedig en bovenal gezond 2023 te wensen. NEZ heeft een paar projecten op stapel staan die wij de komende jaren willen gaan uitrollen. Doel is de inwoners, ondernemers en overige belanghebbenden meer bij hun ( misschien toekomstige ) woon- en werkomgeving te betrekken. De ruimte is schaars, behoeften zijn groot, milieueisen worden aangescherpt, : hoe vinden we hier een goede balans? De ontwikkeling van het Middengebied mag niet ten koste gaan van de bestaande woongemeenschappen, niet financieel, niet op voorzieningen, niet op (kwaliteit van) leefbaarheid….

Advertentie