8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Rolling 90 brengt wintershow met rollende hondjes tot Europees kampioen

Je keek je ogen uit in het Moerkapelse Dorpshuis Op Moer dat voor 3 uitverkochte shows omgetoverd werd tot een theater. De kleinsten rolden als dalmatiërs met een, gelukkig, prachtige en aardige Cruella. Ook in dit verhaal breken de kleine hondjes los, de ervaren rolschaatsers zoeken sierlijk rijdend naar de kleine ondeugend verstopte hondjes.

Ook waren er mooie fantasiefiguren te vinden in het tijdelijke theater van Moerkapelle.

De iets grotere rolschaatsers vlogen naar Ibiza met stoere kunsten en ook lieve hartjes makend tijdens het rijden.

Diverse thema’s passeerden de revue. Na een jaar lang trainen, voor de enthousiaste rollers tot wel 5 keer per week, was er (door corona) voor de tweede keer dit jaar een rolschaatsshow te zien.

Ook Medusa, een monsterlijk figuur uit de Griekse mythologie rolde met adembenemende bewegingen voorbij.

Maureen gaf een solovoorstelling weg met haar vrije dans ‘Een ode aan Anne Frank’. Zij won een prijs voor deze ontroerende, prachtige choreografie van topchoreograaf Andrea Bassi.

De bijzondere , door de vereniging zelf ontworpen en gemaakte, kleding van de rolschaatsers maakten het plaatje compleet. De rolschaatsvereniging is gezegend met maar liefst 80 vrijwilligers om deze show tot zo’n succes te maken en heeft diverse sponsoren om een professionele show als deze neer te zetten.

Tekst en foto’s: Jacolien Rog

 

Advertentie