8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Auto schiet van dijk af in Moordrecht – bestuurder vlucht en later vermoedelijk aangehouden

Een auto is zaterdagavond 7 januari even na 22.30 uur van de Schielandse Hoge Zeedijk West in Moordrecht afgereden. Hierbij heeft de bestuurder een onlangs nieuw geplaatste lantaarnpaal meegenomen. De auto is over het fietspad gegaan en is onder aan de dijk langs de Hollandsche IJssel tot stilstand gekomen.

Het ongeval vond plaats tussen het Abraham Kroesgemaal en Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierbij is de bestuurder eerst over het talud en daarna pas verder naar beneden gereden over het fietspad.

Ondanks het feit dat de bestuurder enkele meters naar beneden is gereden en was gestuiterd wist hij te vluchten, er is geen ambulance ter plaatse gekomen. Het voertuig had wel schade en zal door een berger afgevoerd moeten worden. De politie verricht onderzoek naar de toedracht. De bestuurder was gevlucht richting Nieuwerkerk. De politie heeft later de vermoedelijke bestuurder aangehouden.

Advertentie