8.5 C
New York
donderdag 9 mei 2024

Intercity staat uren stil met reizigers op fly-over Moordrecht

Een intercity van de NS vanuit Den Haag Centraal naar Moordrecht heeft uren stil gestaan op een fly-over bij het knooppunt Moordrecht. Pas na uren konden de reizigers overstappen op evacuatietreinen naar Den Haag of Gouda. Hoe sommige reizigers nu nog in het oosten komen is niet duidelijk. De NS kan, als reizen niet meer mogelijk is, via haar servicemedewerkers taxi’s inzetten bij aankomst in Den Haag of Gouda.

Door een probleem met het luchtdruksysteem viel de trein rond 18:30 uur stil. De NS heeft hierna met een sleeptrein getracht de trein weg te slepen maar die poging mislukte. Ondertussen viel in de trein de verlichting uit en raakten de toiletten verstopt. Pas rond 21:45 uur werden de reizigers op het viaduct uit de trein gehaald door ProRail incidentenbestrijding.

Op de sociale media bleek dat de reizigers vooral een goede informatievoorziening vanuit de NS hebben gemist. Veel reizigers vroegen de NS via Twitter of er flesjes water konden komen. Ook hier bleek de informatievoorziening karig en liepen in de trein als op sociale media de irritaties op. De NS hoopt aan het einde van de avond de defecte trein weg te kunnen halen. Tot die tijd rijden er stopbussen tussen Zoetermeer en Gouda in plaats van treinen.

Advertentie