vrijdag 26 april 2024

Klinkende overwinning voor RECO ZVH op Taurus

De heren van RECO ZVH speelde woensdag in eigen huis Swanla tegen het team van Taurus uit Houten. Na de spannende strijd op zondag tegen Dynamo in Apeldoorn, waren de heren gesterkt dat er mogelijkheden waren. Dit lieten zij in deze doordeweekse wedstrijd in eigen huis zien, onder het toeziend oog van een aantal sponsoren wisten zij vanaf het begin de wedstrijd te beheersen. Via de setstanden 25-16, 25-17 en 26-24 werd een klinkende overwinning van 3-0 bereikt en kwamen zij wat rianter op de ranglijst staan.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde in deze midweekse wedstrijd de volgende basis in het veld: Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Sam van der Loo, Mika Prins en libero Richard Rademaker. De Zevenhuizense heren nam vanaf het begin gelijk het initiatief en had in Max Nieuwstad en goede pinchhitter, die RECO gelijk op voorsprong zette. Na een harde smash van Vincent van der Kraats nam de coach van Taurus bij 12-8 zijn eerste time-out, bij 13-9 kwam Vincent van der Kraats aan de opslag lijn en wist met zijn service Taurus onder druk te zetten en kreeg assistentie van Benjamin Parkinson, die zowel blokkerend als aanvallend goed wist te scoren. Bij 16-9 nam Taurus al zijn tweede time-out, die pas bij 19-10 effect had. Taurus voerde bij deze stand een dubbele wissel uit en kon met hun servicepunten scoren. Na de time-out van Kristian van der Wel bij 19-12 werd de side-out gewonnen en kwam RECO weer aan service. Langzaam wist /RECO via Mika Prins en Jesse Hanemaaijer te scoren en uiteindelijk werd deze set met 25-16 binnengehaald.

RECO startte de tweede set met dezelfde opstelling, na een sterk begin van Vincent van der Kraats zakte het in een kon Taurus het scoreverloop naar zich toe trekken. Bij 3-5 nam RECO de eerste time-out en kon het achterhalen beginnen. Met sterk spel, zowel verdedigend werk van Richard Rademaker als sterke aanval en service werd de stand bij 10-10 gelijkgetrokken. Daarna nam RECO het heft in handen en wist punt voor punt uit te lopen. Vooral in deze fase was de blokkering van RECO hecht en scoorde voldoende en noopte Taurus tot een time-out bij 18-13. RECO bleef vasthouden en bij 20-14 kwam Sam van der Loo binnen de lijnen voor Max Nieuwstad. In deze fase wist Mika Prins na de snelle set-ups van Bram Wiltenburg gevarieerd aan te vallen en was de topscoorder van het team, RECO kon  via Sam van der Loo deze set met 25-17 winnend afsluiten.

In de derde set trad Taurus met een aantal wijzigingen in de opstelling binnen de lijnen, Dit had effect en Taurus kreeg meer grip op de wedstrijd en kon een lichte voorsprong nemen, waarbij coach Kristian van der Wel bij 6-8 een time-out nam. Jesse Hanemaaijer wist te scoren en de service terug te halen. Er ontstond een spannende strijd, waarbij de beide teams niet voor elkaar onder 76deden. Nadat Taurus de achterstand wist  om te buigen naar een 19-20 voorsprong nam RECO weer een time-out. Max Nieuwstad zorgde dat het weer gelijk werd, Maar dat was van korte duur, Sam van der Loo kwam weer voor Max Nieuwstad in het veld en RECO  kon weer gelijkkomen. In deze fase wist Bram Wiltenburg een scorend blok neer te zetten en kwam /RECO weer voor. Na de gelijke stand 24-24 wist Max Nieuwstad de set naar matchpoint  te brengen en kon Vincent van der Kraats deze met 26-24 binnenhalen.

Voor  de Zevenhuizense heren was deze 3-0 overwinning een mooie opsteker voor de komende wedstrijd tegen de koploper Simplex SSS zaterdag in Barneveld. Aanvang wedstrijd om 19.30 uur.

RECO ZVH: Max Nieuwstad (13)( Sam van der Loo (2)), Bram Wiltenburg(5), Mika Prins (14)(Jasper de Jong), Jesse Hanemaaijer (6), Benjamin Parkinson (11), Vincent van der Kraats (12), Richard Rademaker (L)

Taurus: Martijn Rijksen(2)(Sijme van Jaarsveld (6)), Steijn van den Bos (16), Ewoud van der Wijk (Flor Polinder (4)), Hans van Westrienen (7), Rik Damen (Tijn Brugman ), Jorg de Waard (8)(Dylan Boerefijn (1)), Max Donker (L)