8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Drugsdealer aangehouden en verlaat cel met aankondiging dwangsom

Dat de politie en team Veiligheid van de gemeente Zuidplas nauw samenwerken werd op 17 januari ook een drugsdealer duidelijk. De man in kwestie bleek zich bezig te houden met de handel in harddrugs en probeerde cocaïne te verkopen op een parkeerplaats in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op de locatie was de politie echter bezig met een actie gericht tegen de handel in verdovende middelen. De politie kon de drugsdealer dan ook op heterdaad aanhouden toen de overdracht van de drugs had plaatsgevonden.

Team Veiligheid van de gemeente was vooraf al over de actie geïnformeerd en stond klaar om tot vervolgactie over te gaan. Gelijktijdig met de actie buiten werd de aankondiging dwangsom door de burgemeester dan ook al door de gemeente opgemaakt. Een flinke dwangsom van €5.000,- met een maximum van €20.000,- om herhaling te voorkomen. Die bedragen kunnen overigens indien nodig worden verhoogd.

Na het opmaken van de aankondiging dwangsom, werd deze door medewerkers van team Veiligheid overgebracht naar het politiebureau. De verdachte kreeg deze netjes in de cel met toelichting en een duidelijke waarschuwing uitgereikt. Met de aankondiging dwangsom én proces-verbaal van de politie op zak werd de verdachte heengezonden. “Een krachtig signaal en een mooie integrale aanpak” noemt team veiligheid van de gemeente het op haar Instagram pagina.

Advertentie