8.5 C
New York
dinsdag 7 februari 2023

Twee musea in Zevenhuizen op zaterdag 28 januari weer geopend

Zowel museum Ons Verleden als museum Ons Molenverleden zijn zaterdag 28 januari open van 13.30 tot 16.00 uur. De musea zijn aan de Tweemanspolder 15 in Zevenhuizen. De toegang is gratis.

Op de benedenverdieping van ons Historisch Centrum is de reguliere collectie van de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle te zien. Hier is de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen zichtbaar. Naast de reguliere collectie is op dit moment een nieuwe tentoonstelling te vinden met daarin een aantal voorwerpen, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in onze dorpen. Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken die wij hebben, zowel foto’s van de buitenzijde als van het interieur. Qua schoolplaten hebben we diverse schoolplaten met Bijbelse taferelen en bij voorwerpen moet u bijvoorbeeld denken aan bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool. Verder is natuurlijk ons nieuwe boerderijboek nog te koop. U kunt bij ons terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen wij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied.

Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, staan de molens rond De Rotte centraal. In de Filmzaal draait een op de jeugd gerichte film met als titel “Leve de Molens”. Daarbij zijn beelden te zien van molens in Bodegraven, Nieuwerbrug, Reeuwijk en Zevenhuizen

Advertentie