8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Waardering treinstation Nieuwerkerk verder gedaald

De waardering van de reizigers die vertrekken of aankomen van het NS station Nieuwerkerk a/d IJssel waarderen het station over 2022 gemiddeld met een 6,1. Dat blijkt uit cijfers van de website stations.nl, welke door NS en ProRail wordt behandeld. De waardering is 0,3 punten lager dan over 2021.

Hiermee is het station veruit de laagste in de regio en de cosmetische opknapbeurt van het deel van het station, een verfbeurt, heeft of niet bijgedragen aan een hogere waardering of laat de waardering niet nog verder dalen. De stations van Capelle Schollevaar en Rotterdam Noord scoren ook een laag cijfer.

Al jaren krijgt het station lage waarderingen en de laatste verfbeurt het het uiterlijk niet echt doen verbeteren. ProRail wil in 2024 het station verder opknappen maar ook dit blijft al jaren een discussie. Het voormalig SP raadslid Stalpers noemde het station ooit het meest armoedige station van Nederland.

De stations in Waddinxveen krijgen een hogere waardering. Deze stations zijn omgebouwd tot een R-Net station en scoren van een 7,2 tot een 7,7. Nieuwerkerk moet voor de rode lantaarn van slechtse station nog overlaten aan Rijswijk, Rotterdam Zuid, Nijmegen Dukenburg, Den Helder Zuid en als laatste station Lage Zwaluwe. 

Advertentie