8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

NGV 2e op districtswedstrijd voor teams

De dames van NGV in de categorie pupillen 2 zijn afgelopen zondag 5 februari 2de geworden op de meerkamp voor teams in het district Zuidholland zuid.

In het Topsportcentrum in Rotterdam begonnen de dames van NGV deze 2e districtswedstrijd van het seizoen op de balk. Nora Hendriks en Mirthe van Velzen behaalde met hun oefeningen op dit onderdeel een score van respectievelijk 13.200 en 13.350 waarmee zij de 2 hoogste scores behaalden. Hun teamgenoten Ise Deelen en Esmay ten Brinke turnden ook nette oefeningen maar moesten de balk helaas vroegtijdig verlaten. Op vloer behaalde Mirthe van Velzen met een mooie oefening een score van 14.200 dat goed was voor een knappe 2e plaats op dit onderdeel.

Op sprong turnde alle vier de dames van NGV een overslag in de eerste sprong en een half in-half uit in de tweede sprong die goedwaren voor een plaats in de middenmoot. Op het laatste toestel brug turnden zij goed oefeningen, maar bleken de opzwaaien net nog wat te kort in hoogte te hebben.

Alle scores van de 4 dames bij elkaar opgeteld over de vier toestellen bleken uiteindelijk goed te zijn voor een knappe tweede plek, waardoor de dames een mooie zilveren medaille mee naar huis mochten nemen.

Advertentie