8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Raad van State fluit deel plan Zevenster – in ‘t Verlaat Zevenhuizen voorlopig terug

De Raad van State heeft op 8 februari een voorlopige voorziening uitgesproken over het beroep dat is aangespannen tegen het plan Leliestraat- In’t Verlaat. De nieuwbouw van de Zevenster mag vooralsnog wel doorgaan. De Raad van State heeft een deel nabij een bedrijf (rood omcirkelt op bovenstaande tekening) geschrapt. Hierover waren in de gemeenteraad bij de behandeling al zorgen.

Uiteindelijk gaat het om alle woningen die in het plan dichterbij van 100 meter van de bestemming bedrijf van het bedrijfsspand op de hoek van de Noordelijke Dwarsweg en de Knibbelweg staan, dit moet in het plan worden aangepast en tot die tijd is dit deel van het plan geschorst oordeelde de Voorzieningenrechter.

De Voorzieningenrechter is overtuigd dat het raadsbesluit over de 50 meter tot de bestemming Bedrijf te kort is en geeft de eiser volledig gelijk: “De voorzieningenrechter ziet daarom aanleiding een voorlopige voorziening te treffen en het bestemmingsplan te schorsen. Die schorsing is beperkt tot de gronden waaraan de bestemming “Wonen” is toegekend en die zijn gelegen binnen een zone van 100 m gemeten vanaf het bestemmingsvlak waarop ingevolge het bestemmingsplan “Zevenhuizen Dorp” de bestemming “Bedrijf” met de functieaanduiding “specifieke vorm van bedrijf – 1” rust“.

In de uitspraak is ook terug te lezen dat de sloop en nieuwbouw van de Zevenster in het dorp wel mag doorgaan ; “De voorzieningenrechter overweegt in dit verband dat naar zijn voorlopig oordeel de gronden met de bestemming “Maatschappelijk” waarop de zorgwoningen zijn voorzien, buiten die zone van 100 m zijn gelegen. De schorsing heeft daarom op die gronden geen betrekking“.

Het plan op de plaats van de oude sportverenigingen en de Zevenster bevat naast 80 zorg- en 40 aanleunwoningen een 235 nieuwbouwwoningen. Tijdens de raadsvergadering sprak Patrick Molenaar (VVD) over dit risico zijn zorgen uit maar wethouder Schuurman had het idee dat het wel mee zou vallen. De Raad van State dacht er anders over.

Advertentie