8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Burgemeester sluit loods met drugslab in aanbouw in Moerkapelle

Burgemeester Weber heeft onlangs een loods laten sluiten aan de Bredeweg in Moerkapelle voor 6 maanden. Dat blijkt uit een Instagram-bericht van de afdeling Veiligheid van de gemeente Zuidplas. De burgemeester heeft de loods laten sluiten nadat de politie eerder een drugslab in aanbouw aantrof. Bij de controle destijds werden ook enkele wapens waaronder een stroomstootwapen, pepperspray en een imitatievuurwapen gevonden.

Naast de sluiting van de loods in Moerkapelle probeert de gemeente ook drugsdealers aan te pakken. Burgemeester Weber heeft aan twee drugsdealers een dwangsom opgelegd. De dealers werden eerder door de politie aangehouden vanwege het bezit en de handel in verdovende middelen. De aanhouding vond plaats bij de Doortocht in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bovenop het proces-verbaal van de politie krijgen beide dealers een dwangsom opgelegd. Als de dealers opnieuw aangehouden worden voor het handelen in verdovende middelen krijgen zij per keer direct een boete van 5.000,- euro. Deze dwangsom kan oplopen tot 20.000,- euro. Deze bestuurlijke maatregelen vanuit de gemeente staan los van het strafrechtelijke proces dat afzonderlijk ook plaatsvindt.

De gemeente benadrukt dat de handel en productie van verdovende middelen waaronder harddrugs gevaarlijk is. Dergelijke activiteiten zorgen vaak voor veel geweld en een onveilige omgeving. Drugslabs zijn zeer risicovolle locaties vanwege een grote mate van brand- en explosiegevaar door onder meer het vrijkomen van giftige stoffen.

Het team veiligheid van de gemeente Zuidplas roept op om melding te maken van verdachte situaties. Bel politie 112 (spoed) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of direct bij de gemeente via veiligheid@zuidplas.nl.

Advertentie