vrijdag 3 mei 2024

Geen halve finale beker voor de dames Jumbo ZVH

De dames van Jumbo ZVH speelden donderdag in eigen huis tegen het team van Limes in de kwartfinale van de beker. Limes komt uit in een andere derde divisie en die had duidelijk meer zin in deze wedstrijd. Zij wisten via de setstanden 25-21, 16-25, 21-25 en 18-25 een 3-1 overwinning te boeken en daarmee een ticket voor de halve finale te behalen.

Trainer/coach Michelle van der Knaap-Bijl en de toekomstige trainer van de dames Martin Rutten, konden in deze wedstrijd niet beschikken over de zieke Mariëlle Gerritsen, maar konden wel Chiara Broek en Stacey Maaskant van het tweede team inzetten. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Inge van Tilburg, Julia Zwinkels, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman1, Rianne van der Stelt en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames kregen gelijk een sterk gemotiveerd team tegenover zich. De dames uit Vleuten wisten het team van Jumbo ZVH goed bij te houden. Aanvallend kon Zevenhuizen via de middenaanval scoren en ook aan de buitenkant kon Jumbo scoren. Jumbo wist de voorsprong van 16-13 niet vast te houden en Limes kon langszij komen. Bij 22-21 kwam Marina Mijajlovic in het veld voor Sonja van Mil en zij kon met een sterke service deze set met 25-21 binnen te slepen.

Met dezelfde opstelling in de tweede set ging Jumbo weer beginnen aan de strijd. Limes echter nam nu duidelijk het initiatief en kon met hun service de druk op de Zevenhuizense dames zetten. Bij 3-8 nam coach Michelle van der Knaap-Bijl haar eerste time-out en daarop volgde bij 4-9 een dubbele wissel, Marina Mijajlovic en Chiara Broek namen de posities over van Inge van Tilburg en Vera Bruggeman, deze werd bij 8-13 weer terug gedraaid. Limes bleef het heft stevig in handen houden en Jumbo kon aanvallend niet de precisie neer zetten, die normaal aanwezig is. De scheidsrechter moest te vaak vier vingers opsteken, als de aanval fout ging en er vier keer gespeeld was. Sporadisch werd gescoord, maar Limes won deze set met 16-25.

Jumbo trad in de derde set aan met Marina Mijajlovic voor Sonja van Mil in het veld. Limes gesterkt door de  winst in de tweede set, ging gelijk in deze set door en wist al snel een voorsprong op te bouwen, die bij 4-9 tot een time-out aan Zevenhuizense kant zorgde. Hierna wist Jumbo met haar opslag punten te scoren en kon  Anniek Scheffers en Julia Zwinkels door het midden scoren en kwam Jumbo weer langszij dat zorgde voor een 13-13 stand. Daarna nam Limes weer het initiatief en kon met een hecht blok en sterke aanval weer uit te lopen naar 14-17. Bij deze stand werd weer een dubbele wissel uitgevoerd, nu kwamen Izzy van Spengen en Chiara Broek binnen de lijnen voor Inge van Tilburg en Vera Bruggeman Er volgde in deze fase dat beurtelings gescoord werd en na 17-23 kwam Izzy van Spengen aan de service en wist met haar opslag punten te scoren. Limes wisselde nog, maar pas bij 21-24 stokte de opmars van Jumbo ZVH. Uiteindelijk kon Limes deze set met 21-25 afsluiten.

In de vierde set bleef Chiara Broek in het veld staan  en konden de Zevenhuizense dames tot halverwege Limes bijhouden, wel met een lichte achterstand. Het publiek dat er was, kon zien dat Limes geloofde in een overwinning en dat ook volledig uitstraalde. Met sterk aanvalsspel konden de dames uit Vleuten deze set met 18-25 winnend afsluiten en bereikte zo de halve finale om de beker.

Voor de Zevenhuizense dames van Jumbo ZVH rest nu alleen om te herstellen van dit verlies en de zinnen weer volop te zetten op de competitie. De volgende wedstrijd is al zaterdag om 16.30 uur in Bodegraven tegen het team van VSTS. Daar zullen zij hun koppositie moeten verdedigen en hopelijk zijn de dames compleet en is de ziekenboeg leeg.

Foto’s: Steef van Duin