8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Tien bloemige straatnamen erbij in Zevenhuizen

De gemeente heeft op haar gemeentepagina voor Zevenhuizen 10 bloemige straatnamen bekend gemaakt voor de nieuwbouwplannen. Hiermee wil de gemeente verwijzen naar kweekplanten die in de voormalige kwekerijen in deze omgeving werden gekweekt.

In het plan voor de woningen in het plan Van ‘t Verlaat komen de straatnamen Fuchsia, Petunia, Camelia, Magnolia en Hortensia en Anemoon erbij. De toegangsstraat van de wijk krijgt de naam Jasmijn en de straat haaks daarop krijgt de naam Lavendel. Het huidige onbenoemde pad langs het water langs de Leliestraat krijgt de naam Zevensterpad en het pad tussen de huidige Schoolstraat en Leliestraat de naam Oleanderpad. Voor hulpverleners is het belangrijk dat deze paden ook een straatnaam hebben.

Ten gevolge van het bouwplan De Zevenloft voor de ontwikkeling van 17 nieuwe woningen in Zevenhuizen is het noodzakelijk een straatnaam toe te kennen. Het college heeft besloten om de naam Trosroos toe te kennen, met deze naam wordt aangesloten op de eerder uitgegeven namen, Stokroos, Leiroos, Kraagroos en Klimroos. Sevenloft is een ontwikkeling in het gebied van de Noordelijke Dwarsweg en de Knibbelweg.

Wie om geldige reden bezwaar heeft tegen een van deze namen kan gedurende zes weken na deze publicatie (datum 15-2-2023) in de gelegenheid worden gesteld bezwaar aan te tekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor inlichtingen over het bezwaar kan contact worden opgenomen met Dhr. E. Kooistra, afdeling IBOR, tel: 0180-639848

Advertentie