8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Isai Shields zwemt zes keer naar podium

Afgelopen weekend waren de selectie minioren aanwezig bij de Speedo jaargangwedstrijden, de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor de jonge zwemmers. De zes jeugdige pupillen van hoofdcoach Walter Rolloos waren voor 54 afstanden gekwalificeerd.

Isai Shields begon de wedstrijd met de 100 meter rugslag en verbeterde zijn inschrijftijd met zes seconden en de eerste gouden beker was een feit. Shields kreeg daarna de smaak te pakken, op de vrijeslag afstanden 50 en 100 meter verpulverde hij zijn persoonlijk beste tijd en ook hier mocht hij de hoogste podiumplek betreden. Ook op de 100 meter schoolslag, als regerend kampioen op deze slag waren alle ogen terecht op hem gericht en met een verbetering van zijn PR met twee seconden stelde hij wederom niet teleur. Met totaal vijf gouden en één bronzen plek was hij de koning van het kampioenschap.

De overige zwemmers konden de zenuwen ook de baas, in totaal werden drieëntwintig persoonlijke records gezwommen dus de minioren waren mooi op tijd in vorm. Joep Lindhout streed ook om eremetaal, met één keer goud en drie keer brons had ook hij een mooie prestatie geleverd. De overige zwemmers Luuk Bijman, Jaysley Brouwn, Vince Oomens en Teo Taylan speelde in de medaille oogst een bijrol maar konden een flinke dosis ervaring meenemen voor een volgend toernooi.

Advertentie