8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Inzamelactie voor kabelbaan voor speelpolder Hennipgaarde gestart

Het ontmoeten, spelen en bewegen te vergroten in de Speelpolder in Zevenhuizen en de lang gekoesterde wens van de kinderen van Zevenhuizen te vervullen door het plaatsen de eerste kabelbaan in het dorp. Dat is de reden waarom er een inzamelactie is gestart, samen met de Regiobank, om geld in te zamenen voor een kabelbaan in de Hennipgaarde.

In 2017 is door verschillende inwoners van Zevenhuizen de speelpolder in de Hennipgaarde gerealiseerd. In samenwerking met de gemeente zuidplas en Staatsbosbeheer. Binnen de Hennipgaarde zijn natuurpolders, een boomgaard, schaatsbaan en een natuurspeeltuin (speelpolder) ingericht. Stichting Vrienden van de Hennipgaarde heeft als doel om het bewegen, ontmoeten en spelen te stimuleren voor de gemeenten rondom de speelpolder.

Voor de inrichting van de speelpolder is samen met de kinderen van de basisscholen een ontwerp gemaakt van de speeltoestellen die in de speelpolder gerealiseerd moesten worden. Hierop stond een kabelbaan in de top 3. Jammer genoeg was deze vanuit budgetair oogpunt niet te realiseren. Na 5 jaar wordt de speelpolder nog steeds intensief gebruikt om te spelen, ontmoeten en bewegen en is het een begrip in de omgeving. Help ons mee de kabelbaan te realiseren en zo het plezier in de natuurspeeltuin nog meer te vergroten.

Meer informatie en/of doneren kan op deze pagina : https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/820/kabelbaan-voor-de-speelpolder

Advertentie