8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Onbetaald maar dankbaar werken op NLdoet zaterdag in Zuidplas

Hennipgaarde te Zevenhuizen

Het leek wel of de natuur ook een handje wilde helpen op de NLdoet zaterdag in gemeente Zuidplas. Een prachtige zachte dag na dagen van kou voor de harde werkers die op meerdere plekken in Zuidplas aan de slag gingen.

“Spelen, bewegen en ontmoeten”

Voorzitter Tristar van Hattum benoemd deze quote van de Hennipgaarde tijdens het knippen van de takken van ‘de iglo’. “Wij zijn hier nu ook aan het ontmoeten om kinderen weer te laten bewegen en straks weer samen te laten spelen.”

Petra geniet van het samen mooier maken van deze bijzondere plek in Zevenhuizen. “Niet alleen vandaag zijn hier mensen aan het werk. Ik zie wandelaars ook vaak met zakjes lopen om zwerfafval op te ruimen. Geweldig toch, zo houden wij samen deze plek mooi.”

De tunnel, iglo en doolhof van de Hennipgaarde zijn flink aangepakt. Het zal de dagelijkse wandelaars waarschijnlijk wel opvallen dat hier vandaag hard gewerkt is.

——-

Waterscouting ‘De IJssel’

Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel werd hard gewerkt. Het snoeien van de wilgen is een pittige klus. Deze werden daarom gesnoeid door de sterksten onder de vrijwiligers.

De afgezaagde takken worden achter de bomen gelegd. Deze beschutting wordt gebruikt door dieren als egels, muizen. kikkers, padden en insecten.

Ook aan het pand werd geklust en schoon gemaakt. Het terrein heeft weer een verzorgde uitstraling door het werk van de 15 vrijwiligers vandaag.

“Het pand is vanaf vandaag ook duurzamer”

Secretaris Marc Herberigs vertelt trots dat het pand vanaf vandaag ook duurzamer is ingericht door het vervangen van de tl-buizen met LED lampen.

De secretaris maakte tijdens het interview dankbaar gebruik van de mogelijkheid om door te geven dat de Waterscouting voor het komende seizoen nog plek heeft heeft voor nieuwe leden in de leeftijd tussen 5-7 jaar (De Bevers). Kijk voor meer informatie op: https://waterscouting-deijssel.nl

 

Tekst en foto’s: Jacolien Rog

Advertentie