8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

RECO ZVH wint op karakter van VoCASA

Afgelopen zaterdag speelden de heren van RECO ZVH in eigen huis Swanla tegen het team van VoCASA uit Nijmegen. Dit was de vierde ontmoeting met de Nijmegenaren en de eerste drie competitie en beker wedstrijden werd door VoCASA gewonnen. Nu wisten de Zevenhuizense heren zich te revancheren en kon via de setstanden 25-17, 25-23, 12-25, 16-25 en 15-10 een 3-2 overwinning te behalen. Daarmee komt RECO ZVH op gelijke hoogte met VoCASA in deze B-poule.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon beschikten over een smalle selectie, Jasper de Jong, Max Nieuwstad zijn geblesseerd en niet inzetbaar. RECO ZVH kwam met de volgende basis binnen de lijnen: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.

De Zevenhuizense heren begonnen sterk aan de wedstrijd en wist via hun middenaanval en blokkeerders direct een gat slaan waardoor coach Erik Gras voor VoCASA zijn eerste time-out bij 11-5 moest nemen. RECO bleef het initiatief vasthouden en kon de voorsprong behouden. Bij 17-12 nam coach Kristian van der Wel een time-out om de service door zijn team beter te laten verwerken. Pas bij 18-14 kon de opmars van VoCASA gestopt worden en kon RECO weer terugkomen. Na 22-16 wisten de aanvallen van Mika Prins en Vincent van der Kraats de stand naar setpoint 24-17 brengen. Dit punt werd door Jesse Hanemaaijer binnengehaald en sloot RECO deze set met 25-17 af.

Met dezelfde opstelling werd de tweede set begonnen en nu wist Vo/CASA direct druk te zetten en werd coach Kristian van der Wel genoopt om bij 0-4 zijn eerste time-out te nemen. Hierna wist Vincent van der Kraats met zijn aanvallen en daarna met zijn service de stand weer gelijk te brengen. Hierna ontspon er een spannende strijd, waarbij de beide teams elkaar weinig toegaven. In de eindfase van deze set werd het scoreverloop grillig, er werd constant stuivertje gewissel en bij 21-22 nam RECO een time-out, dit zorgde ervoor dat zij weer dichterbij kwam en uiteindelijk wist Benjamin Parkinson met een sterke blokkering de stand op 25-23 te brengen.

VoCASA nam in de derde set gelijk het initiatief en wist RECO onder druk te zetten en kon met een sterke blokkering punten scoren. Bij 6-10 nam RECO de eerste time-out maar kon het tij niet keren en de gasten wisten de voorsprong verder uit te bouwen. Coach Kristian van der Wel voerde 9-16 een dubbele wissel uit, Bram Wiltenburg en Yannick Verberne kwamen in het veld voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers. RECO kon de draad niet oppakken en VoCASA bleef scoren en sloot deze set met 12-25 af.

Ook in de vierde set kon RECO niet goed in hun spel komen en was geen schijn van het spel in de eerste twee sets. VoCASA wist nu met hun sterke blokkering de aanvallen van RECO keren. Tot halverwege wist RECO in het spoor van VoCASA volgen, maar na 10-12 zette de gasten een eindspurt in en kon uiteindelijk deze set met 16-25 winnen.

In de beslissende vijfde set wist RECO door aanvallen van Sam van der Loo en Vincent van der Kraats de voorsprong van VoCASA kleinte houden en na een sterk blok van Benjamin Parkinson en aanval werd bij 8-7 van helft gewisseld. In deze fase was de inzet van Benjamin Parkinson belangrijk en kon hij deze set met zijn service met 15-10 voor RECO binnenhalen.

Door deze 3-2 overwinning wist RECO op gelijke hoogte met VoCASA komen en doordat PDK Huizen ook met 3-2 verloor van VCN staan er nu drie teams met negen punten op de ranglijst.

Voor RECO ZVH staat zaterdag 18 maart in Huizen de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen, om 20.00 uur en wordt er uitgemaakt wie aan kop komt te staan.

RECO ZVH: Sam van der Loo (14), Mika Prins(11), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats(17)(Yannick Verberne), Jesse Hanemaaijer(11), Benjamin Parkinson(20), Richard Rademaker (L)

VoCASA: Mathijs Apine (10), Imre Harmischmacher (3)(Ties Cornelissen (15)), Job Groenendaal (13)(Mick Rothof), Jip Kemperman (9), Jesse Kling (6)(Martin Dimitrov), Mees Blom (15), Dustin Bontrop (L)