8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Volle zaal tijdens muzikale samenwerking in Op Moer

Tijdens aanvang werd er nog naar stoelen gezocht want ‘Concerto Tutti’ werd drukker bezocht als gehoopt. Wilma Hertog, de beheerder van dorpshuis Op Moer, loopt tevreden rond. “Deze samenwerking is uniek, en ik wil dit graag stimuleren door deze avond een zaal beschikbaar te stellen.”

“Deze muzikale samenwerking is uniek “

Tutti betekent alle instrumenten samen. Vandaar dat de avond in Op Moer ‘Concerto Tutti’ werd genoemd. Zaterdag 11 maart speelden MOZ-Art muziekschool en het instrumentale amateur-ensemble Filomusica gezamenlijk klassieke muziek in de Zuidplaszaal van het dorpshuis in Moerkapelle.

Muziekschool directeur Dick Verhoef opent de avond met een leuk weetje, de vele officiële voornamen van Moz-Art zijn Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus. Verhoef die graag de geboorteplaats van de componist bezoekt, spreekt een kort welkomstwoord want “We zijn hier om te genieten van muziek.”

“Ik heb genoten van het samen muziek maken voor jong en oud.”

Syke van Heeringen (Cello) speelt met haar moeder, Brenda van Heeringen in ensemble Filomusica. Ook haar broer Lucas is deze avond present.

Lucas is vanuit activiteitenprogramma Brains bij muziekschool Moz-Art terecht gekomen en heeft al zeven jaar trompetles.

Het instrumentale amateur-ensemble Filomusica, dat vaak speelt in samenwerking met koren en ingehuurd kan worden voor o.a. huwelijk en jubileumconcerten, brengt deze avond muziek van componisten als Mendelssohn, Bach en Shubert ten gehore. 

Diverse leerlingen van muziekschool MOZ-Art geven acte de présence.

Deze dames laten de zaal een wat stoerder ‘Rocking’ nummer op saxofoon horen.

Leerlingen van het ‘Leerorkest’ brengt onder leiding van docent Ricardo het vrolijke ‘Dronken zeemanslied’ op viool ten gehore. Deze leerlingen uit groep zes van basisschool de Loofboom in Nieuwerkerk aan den  IJssel krijgen onder schooltijd les op viool en contrabas.

Wethouder Frans Klovert is verbaasd over het amateur-ensemble Filomusica dat volgens hem professioneel amateuristisch klinkt. Klovert, die op de website van Filomusica heeft gelezen dat het ensemble volgend jaar 30 jaar bestaat, verheugt zich nu al op het jubileumconcert.

Tekst en foto’s: Jacolien Rog

Advertentie