8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Muzikale voorstelling van Da Capo, dansleerlingen ThorbeckeNieuwerkerk, ensemble MOZ-Art, en Jong NBE West

Symfonisch Blaasorkest Da Capo, Muziekschool MOZ-Art en Thorbecke locatie Nieuwerkerk hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk een programma te presenteren voor jong en oud, waarin muziek, dans en kunst samenkomen. Dit programma is te zien in het Thorbecke locatie Nieuwerkerk, Kamerlingh Onnesstraat 4, Nieuwerkerk aan den IJsselom 19.30 uur

Op zaterdagavond 18 maart a.s. zullen in de aula van Thorbecke locatie Nieuwerkerk optredens worden verzorgd door dansleerlingen van Thorbecke locatie Nieuwerkerk, een leerlingen ensemble van MOZ-Art, Symfonisch Blaasorkest Da Capo en het Jong Nederlands Blazers Ensemble West.

Daarnaast zullen multimedia leerlingen van het Thorbecke dit programma omlijsten met beeld en zal er een tentoonstelling zijn van kunstwerken die de eerstejaarsleerlingen van het Thorbecke hebben gemaakt met als thema muziekinstrumenten.

Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd! Na afloop is er gelegenheid om nog gezellig samen wat te drinken.

Het Symfonisch Blaasorkest Da Capo staat sinds februari 2017 onder leiding van Dominique Capello. Da Capo is een zittend orkest en vormt met jong en oud een enthousiaste groep, die als doel heeft: met veel plezier muziek maken. Het repertoire is zeer veelzijdig, van pop tot klassiek, van filmmuziek tot een leuke mars. Da Capo organiseert zelf concerten, maar verzorgt ook regelmatig op uitnodiging concerten.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Speel je een blaasinstrument, cello, contrabas (strijk) of slagwerk kom dan vrijblijvend langs op een repetitie. Da Capo repeteert elke dinsdagavond van 19.45 – 21.45 uur in gebouw Con Musica sportpark Dorrestein. Onze jongste leden gaan in de pauze (ca. 21.00 uur) naar huis. Kijk voor meer informatie op https://dacapo-nwk.nl/

In de verschillende windstreken van het land heeft het Nederlands Blazersensemble (NBE) jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd van 15-20 jaar.

Jong Nederlands Blazers Ensemble (NBE) West bestaat uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar en speelt een breed repertoire van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek. De ambitie is om op hoog niveau en op een spannende manier samen muziek te maken, waarbij ze begeleid worden door een NBE coach.

Advertentie