8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

23 locaties om te stemmen in Zuidplas voor Provinciale Staten en Waterschap

Met maar liefst 23 locaties wil gemeente Zuidplas de bewoners helpen het zo gemakkelijk mogelijk maken om een stem uit te brengen.

Het is rustig als Burgemeester Han Weber de nieuwe stemlocatie in Zevenhuizen aandoet om zijn stem uit te brengen. “Het Kindcentrum Koningskwartier is een goede plek voor een snel groeiende wijk. Ook op woensdagmiddag zit er loop in doordat er ook een kinderdagverblijf in gehuisvest is”.

Zonder wachtende stemmers achter zich is er tijd voor een kort praatje met de (vrijwillige) leden van het stembureau. Zij geven aan dat de app voor controle van de stempassen niet goed werkt maar gelukkig kan er teruggevallen worden op de klassieke lijst met nummers voor het o.a. ter voorkomen van dubbel stemmen.

Zo’n nieuwe school is interessant voor ouders die kinderen komen brengen en halen

Arthur van Dijk, commissaris van de koning bracht vandaag appeltaart bij vrijwilligers van diverse stembureaus in Noord-Holland. Bij de vraag of de burgemeester dit ook gaat doen werd er geattendeerd op de gevulde koeken die elk jaar uitgedeeld worden aan leden van stembureaus.

Dit is allemaal liefdewerk oud papier, en daar ben ik ze heel dankbaar voor

Tegen mensen die nog twijfelen om te gaan stemmen zou de burgemeester willen zeggen dat je eigenlijk drie stemmen voor de prijs van een uitbrengt. Waterschap en Provincie en via de provincie stem je ook indirect mee op de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Advertentie