8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Veel eremetaal bij NK masters voor Barracuda

De selectie zwemmers van Barracuda zwommen de Nederlandse master kampioenschappen in Heerenveen. De Barracuda masters hadden op 128 individuele afstanden de limieten gezwommen en ook op negen estafette afstanden mocht er gestart worden. Denise Boereboom mocht zes keer naar het podium voor respectievelijk vijf keer zilver en één keer brons, Boereboom verbeterde zelfs twee maal haar persoonlijk beste tijd. Melissa van der Heiden zwom verdienstelijk naar het podium op twee afstanden, bij de 100 meter schoolslag zilver en bij de 100 meter vlinderslag een bronzen podiumplek. Ook Jacqueline Rolloos deelde mee in de prijzen, op twee afstanden gestart en op beide een bronzen podiumplek.

Goud medailles waren voor Mark Hensen, op zijn favoriete rugslag mocht hij bij de 100 meter en de 200 meter plaats nemen op het hoogste podiumplekje. Ook bij de vlinderslag en de wisselslag zwom hij verdienstelijk naar het podium en bracht zijn totaal op twee gouden, één zilveren en drie bronzen medailles individueel. Dennis Dortland zwom de lange afstanden, op de 200 meter vlinderslag en de 800 meter vrijeslag pakte hij twee hele mooie zilveren medailles. Pascal van Haren kan zichzelf vrijeslag specialist noemen, op de 50 meter een zilveren- en op de 100 meter een gouden medaille.

Het Barracuda feestje werd extra groot bij de estafette afstanden, ondanks enkele diskwalificaties (zelfs bij de masters wordt er wel eens te vroeg gestart) mochten de teams zes keer naar het podium, twee maal goud, drie maal zilver en één maal brons.

Advertentie