8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

College B&W blijft bij standpunt: geen verder onderzoek naar supermarkt Zevenhuizen

Het college van B&W blijft bij haar standpunt zoals al eerder aangegeven in een informatienota aan de gemeenteraad, het onderzoek naar de tweede supermarkt wordt opgeschort zolang de procedure loopt van een omgevingsvergunning voor de Swanlaweg in Zevenhuizen. Dat laat het college weten in antwoorden op schriftelijke vragen van de VVD fractie.

“De scenariostudie tweede supermarkt Zevenhuizen had als doel om een tweede supermarkt mogelijk te maken, met het eventueel verlenen van de omgevingsvergunning op de bedrijvenlocatie aan de Swanlaweg te Zevenhuizen wordt dat doel behaald. Wij vinden het daarom gepast om hangende de behandeling van de omgevingsvergunningaanvraag pas op de plaats te maken en derhalve geen nieuwe locaties te onderzoeken” legt het college uit aan VVD raadslid Karreman. Albert Heijn heeft deze vergunning aangevraagd en dit proces kan tot een half jaar duren in geval van afwijzing en beroep aldus de informatienota weten.

De vraag is echter of er ruimtelijke gronden zijn om de aanvraag af te wijzen. Detailhandel is volgens het bestemmingsplan toegestaan en daarmee lijkt het op een eerdere komst van een Aldi in Nieuwerkerk aan den IJssel, die kon niet gestopt worden. Gemeenten mogen niet afwijzen op niet ruimtelijke gronden en hebben geen inspraak in welk type supermarkt er komt.

Enquete

De VVD heeft juist hierom een enquete uitgezet in het dorp om te kijken welke wensen er leven. Dat doet de partij niet om de Albert Heijn te weigeren maar te kijken of er behoefte is aan een derde, discount, supermarkt aan de andere kant van het dorp bij het Koningskwartier. De VVD ziet, in tegenstelling tot wat het college van B&W zegt, wel mogelijke marktruimte. Uit eigen onderzoek bleek dat meer dan 40% van de mensen buiten het dorp haar boodschappen doet en wil die koopkracht terug naar het dorp halen.

In de toekomst, als de bouw van het vijfde dorp gaat starten, zal deze behoefte groter worden. Daarom wil de VVD dat de gemeente doorgaat met het onderzoek naar alternatieve locaties.

Advertentie