8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Prijzenfestijn voor NGV in Zoetermeer

Tijdens het Craft turntoernooi afgelopen zondag 19 maart in Zoetermeer, dat georganiseerd werd door Gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer, kwamen de turnsters van NGV Middenbouw 3 en 4 en derde divisie in actie. De wedstrijd ging om zowel de meerkamp als om de individuele onderdelen Sprong, balk, brug en vloer. Tijdens de prijsuitreiking bleek het voor de dames van NGV op een waar prijzenfestijn te zijn uitgedraaid.

In de eerste ronde van de dag was het de beurt aan junior D Britt van Tuinen en de senioren C Britt Petterson en Annika Mooijman. Zij lieten mooi afgewerkte oefeningen zien, wat de juryleden erg waardeerden. Annika Mooijman behaalde een eerste plaats op de meerkamp, de balk en de vloer, zilver op de brug en een derde plaats op sprong. Brit Petterson werd eerste op sprong, tweede op vloer en derde op de meerkamp,  de brug en de balk. Britt van Tuinen behaalde goud op de meerkamp, de brug, balk en vloer en zilver op sprong.

In ronde 2 kwamen de pupillen 2 niveau 3 Nora Hendriks, Mirthe van Velzen, Esmay ten Brinke en Ise Deelen in actie. Zij turnden allen stabiel en lieten stralende vloeroefeningen zien. Hier en daar werden er ook knappe nieuwe elementen geturnd, waardoor zij de medailleoogst voortzetten. Nora Hendriks behaalde goud op de brug, samen met haar teamgenote Ise Deelen. Mirthe van Velzen legde beslag op de eerste plaats op de meerkamp, de balk en de vloer en werd derde op de brug. Esmay ten Brinke was tweede op de meerkamp en de balk.

In de laatste ronde mochten de pupillen 1 niveau 4 Charlotte Hooft en Luce de Mooij en jeugdturnsters E Dané Boer, Tess ten Berge en Esmée Wiske in actie komen. Ook zij lieten allen goede afgewerkte oefeningen zien, maar door een sterke concurrentie wist alleen Dané Boer een gouden medaille op de vloer en een zilveren medaille op de meerkamp te bemachtigen.

Zo keerden de dames van NGV aan het eind van de dag huiswaarts met 25 medailles, waardoor deze wedstrijd als een succes mag worden beschouwd.

Advertentie