8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Lezing Wim Daniëls over de taal, de fiets en vakantie in bibliotheek Zevenhuizen

Wim Daniëls, bekend van zijn boeken en optredens op radio en tv, komt donderdag 20 april naar Zevenhuizen. Daniëls is schrijver van talloze boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken. Hij schrijft over velerlei onderwerpen in duidelijke en toegankelijke taal. Over de vakantie of vrijetijdsbesteding, familie of koddigheden van de Nederlandse taal – Wim Daniëls weet het!

Onlangs verscheen zijn boek over Albert Sutherland Royaards (1855-1900), een botanicus die eind negentiende eeuw – kort na de uitvinding van de fiets – twee grote fietstochten maakte, naar Rusland en naar Jeruzalem. Albert Sutherland Royaards was de eerste Nederlandse wereldfietser. Ook kennen we hem van zijn boek ‘Het dorp’ (2019) waarin hij dorpen van weleer met humor en nostalgie tot leven brengt: een feest der herkenning. De gelijknamige tv-serie uit 2021 met Huub Stapel kreeg in 2022 een vervolg. Zijn hartverwarmende boek Familie (2021) vormt een geschreven familieportret, met prachtige kiekjes en anekdotes over het raadselnichtje, de regelneef, de roddeltante, de suikeroom en de lok-oma.

De voordrachten van Wim Daniëls zijn altijd zowel informatief als vermakelijk. De avond wordt georganiseerd door Theater Swanla, Kantoorboekhandel Burger en Bibliotheek de Groene Venen. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om boek van hem te kopen en desgewenst te laten signeren.

Datum: 20 april 2023
Aanvang: 20:15
Adres: Burg. Klinkhamerweg 86 2761 BJ Zevenhuizen ZH
Toegang: € 12,50, korting met je Biebpas voor leden € 2,50
Kaartverkoop: www.dorpshuis.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Advertentie