8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

‘Verzet langs het spoor’ op 4 mei in Moordrecht

De afstand tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar bijna iedere Nederlander kent, van overlevering op overlevering verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het is belangrijk dat generaties verhalen doorgeven. Dit is vaak een bijzondere manier voor de verwerking en een manier om kinderen, kleinkinderen, buren, jou of u te waarschuwen voor het gevaar van oorlog.

De angst, de pijn, het verdriet en verlies wat verbonden is aan oorlog wens je niemand toe. Daar tegenover staat de veerkracht en strijd om het hoofd boven water te houden en om te dromen en te geloven in vrede.

In 2023 brengt ‘Theater voor Iedereen’ het aangrijpende verhaal van Wim en Sien Sprenger. Henk van Kerkhof van de Historische Vereniging Moordrecht, heeft onderzoek verricht en ontdekte waardevolle verhalen. Een bron van informatie over Wim Sprenger, die gesteund door zijn vrouw, in de oorlog in Moordrecht een heel belangrijke rol hebben gespeeld. Theater voor Iedereen speelt een aantal scenes uit het leven van Wim en Sien Sprenger. Deze scenes spelen zich met name af op en rondom het spoor.

Bijzonder is dat ‘Theater voor Iedereen’ dit jaar een Samenwerkingsverband met ‘Popkoor Prestige’ uit Gouda, onder leiding van Miguel Angel Santaella en singer-songwriter ‘Don Rooks’ aan is gegaan. Zij en hij tillen de theatervoorstelling naar een nog grotere hoogte. Prachtig hoe Theater en muziek samen gaan.

U en jij bent van harte welkom om deze voorstelling op donderdag 4 mei om 21:00 uur, na de dodenherdenking in de Dorpskerk op het Kerkplein in Moordrecht bij te wonen. Door onze vaste sponsoren ‘Oranjevereniging Moordrecht’ en ‘Gemeente Zuidplas’ is de toegang wederom gratis. Ook de ondersteuning van de Historische vereniging en Theater na de Dam is voor ons van belang. Zij zetten zich samen met ons in om de oorlogsverhalen op te halen, op te schrijven en te laten vertellen.

Advertentie