8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

CKV Nieuwerkerk kan helft meekomen met Avanti

In een bomvolle sporthal Kleine Vink werd het een waar korfbalfeest zaterdagavond. Helaas voor Nieuwerkerk duurde het feestje maar 25 minuten. In een uitstekende eerste helft kon de ploeg van Tims en Beuk heel goed meekomen met de koploper. Nadat er brutaal een voorsprong was gepakt in de openingsfase golfde het spel op en neer naar een 11-12 ruststand. In de tweede helft was Avanti heer en meester. Nieuwerkerk kwam helaas ook aanvallend niet meer aan de bak. Eindstand 14-27. Avanti maakt zich op voor de kampioenswedstrijd maar had alvast een voorproefje in Nieuwerkerk.

Lang had men in Pijnacker verwacht dat de kampioenswedstrijd in de Kleine Vink zou worden gespeeld. Door de nederlaag vorige week bij Swift moest Avanti dat feestje even uitstellen. Het weerhield de supporters uit Pijnacker er niet van om in grote getalen naar Nieuwerkerk af te reizen. Omdat ook de Nieuwerkerk supporters wel zin hadden in de laatste thuiswedstrijd was de sporthal tot aan de laatste zit- en staanplek afgeladen. Een heerlijke korfbalsfeer!

Avanti heeft een uitstekend zaalseizoen achter de rug en staat op het punt te promoveren naar de Korfbal League 2. Dat doen ze met een zeer geroutineerd team. Knappe prestatie. Het jonge Nieuwerkerk wilde laten zien wat ze daar tegenover konden zetten. En dat ging ze prima af in de openingsfase van het duel. Wouter Wilhelm schoot zijn ploeg snel op 2-0 en via goals van Babette Blok en Lotte Larooij werd het ook 4-2.

Avanti beet van zich af en kwam op een 4-5 voorsprong. Maar Tessa van Dijk (uitstekende eerste helft) zorgde voor de 5-5. Bij Avanti was vooral Vincent van de Beek op dreef. De dames hielden zich nog rustig. De 6-6 viel uit handen van Lotte Larooij en de 7-7 door alweer de derde goal van Wouter Wilhelm. In alle opzichten kon Nieuwerkerk prima meekomen met Avanti.

Avanti liep uit naar 7-9, maar Babette Blok met haar 2e voor 8-9. Toen ging ook Mika de Ruiter zich met de scores bemoeien. Twee hele fraaie treffers uit zijn handen. Een doorloper en een buzzer-beater schot vanaf de achterlijn. Tessa van Dijk met haar 2e en de ruststand werd 11-12 voor Avanti. Echt een prima eerste helft van Nieuwerkerk.

In de tweede helft kwam Avanti al snel op 11-13. Op dat moment het breekpunt in de wedstrijd. De scheidsrechters Coenraads floten een prima eerste helft, maar waren in de tweede helft minder op dreef (net als Nieuwerkerk trouwens). Een 100% strafworp voor Babette Blok bij een vrije bal werd niet gegeven. Aan de andere kant Tom Snaphaan voor de 11-14. Direct daarna op haar doorbraak weer geen strafworp voor Blok. Aan de andere kant wel 11-15. Nieuwerkerk geknakt en wedstrijd gespeeld.

Nieuwerkerk zakte daarna wel ontzettend ver terug in niveau. De ploeg had veel gegeven in de eerste helft en leek helemaal op. In de afronding veel pech, maar ook weinig overtuiging. Avanti trok de wedstrijd volledig naar zich toe en speelde een uitstekende tweede helft.

Het publiek van Avanti werd uiteraard steeds enthousiaster en samen met de spelers uit Pijnacker zorgden ze voor een heerlijk avondje. Nieuwerkerk stond er in de tweede helft teveel bij en keek er naar. Niks lukte er meer. Pas op 12-18 wist Wouter Wilhelm de korf pas te vinden. De eindstand van 14-27 betekende dat Nieuwerkerk in de tweede helft slechts drie doelpunten wist te maken. Avanti won de tweede helft afgetekend met 3-15.

Na die prachtige eerste helft deed dit natuurlijk wel pijn. We wensen Avanti succes volgende week tegen DOS. Nieuwerkerk sluit af tegen ODIK en hoopt winnend af te sluiten