8.5 C
New York
zondag 28 mei 2023

Laatste ‘open middag’ in de Oudheidkamer met de schoolplaten.  

De expositie ‘Aan de wand‘ over schoolplaten is voor het laatst te zien op 1 april 2023 (geen grap) in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel in Hoeve ‘Nooit Gedacht’ aan de ‘s-Gravenweg 6a in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Schoolplaten waren, voordat schoolboeken voorzien werden van mooie plaatjes en voordat dia’s en schooltelevisie hun intrede deden, hét middel waarmee de leraar zijn lessen kon verlevendigen. Ze zijn gebruikt vanaf het einde van de 19e eeuw tot ca 1970.

Vele generaties scholieren hebben aan de hand van deze platen onderwijs gehad. De tentoonstelling bestaat uit twee onderdelen. Schoolplaten Aardrijkskunde op de begane grond  en de schoolplaten Geschiedenis op de bovenverdieping van de Oudheidkamer. 

Advertentie