8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Niemo Barracuda wederom Regio kampioen in poule A

De selectie zwemmers zijn voor het tweede achtereenvolgende keer kampioen van de Regio West geworden. In een vier wedstrijden tellende competitie strijden de acht sterkste verenigingen onderling om de Regio kampioenschap trofee. De eerste drie wedstrijden, eerder in het seizoen gezwommen, waren zeer succesvol voor de zwemmers, hiermee was de voorsprong op de laatste en beslissende dag zo groot dat de overwinning voor het grijpen lag. Geen grove fouten maken was de laatste tip die hoofdcoach Walter Rolloos aan zijn zwemmers mee gaf.

De onderlinge wedstrijden maakte de dag zeer vermakelijk. De estafettes zorgden voor de nodige spanning en sensatie, vooral de afsluitende 10 x 50 meter vrijeslag was zowel bij de dames als ook bij de heren tot het laatst spannend.

Na afloop even wachten op de definitieve uitslag maar het mocht eigenlijk geen verrassing meer zijn dat de inmiddels koud gezette 0% (kinder)champagne ontkurkt mocht worden door de ploegleiding. Een traktatie die door de KNZB is aangeboden aan de winnaars werd rondgedeeld en aansluitend uiteraard de kampioensbeker uitreiking aan één van de jongere Barracuda deelnemers. Rolloos kan tevreden terugkijken op deze prestatie van zijn zwemmers, maar beseft ook dat er nog belangrijke wedstrijden voor de selectie zwemmers zijn in de nationale competitie maar ook individueel zijn er nog veel uitdagingen, het seizoen duurt nog tot juli.

Advertentie