8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Meggie Markus plaatst zich voor NK

Meggie Markus, van turnvereniging NGV, heeft zich, ondanks een vervelende blessure, afgelopen zondag tijdens de halve finale turnen 2e divisie in Den Haag weten te plaatsen voor het Nationaal kampioenschap.

De turnster die uitkomt in de categorie senioren B begon haar wedstrijd op het onderdeel sprong en behaalde met een prachtig uitgevoerde  Tsukahara een score van 11,650. Daarna liet ze op haar favoriete onderdeel de brug een goede oefening zien die werd beloond met een 11,367, wat meteen doorstroming naar de nationale finale op dit toestel voor haar betekende. Tijdens haar balkoefening moest zij de balk helaas 2x vroegtijdig verlaten doordat ze haar evenwicht niet kon houden en resulteerde daarom in een iet wat tegenvallende score van 9.150 punten.

Zij herpakte zich echter op haar laatste toestel vloer en liet een sublieme oefening zien die haar een 11,350 opleverde. De op de verschillende onderdelen behaalde scores tezamen bleek aan het einde van de dag goed genoeg te zijn om ook geplaatst te zijn voor het Nederlands Kampioenschap op de meerkamp dat gehouden zal worden op 22 en 23 april aanstaande in Alkmaar

Super trots op deze turnster die er ondanks haar blessures toch het beste uit probeert te halen! Op naar het NK op 22 en 23 april” aldus de trainster Samantha Ten Cate.

Advertentie