8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

CKV Nieuwerkerk D1 verliest finale om Nederlands kampioenschap

In een overvolle sporthal De Wissel in Ridderkerk heeft Nieuwerkerk D1 de finale om het Nederlands kampioenschap helaas met 11-16 verloren van KZ D1 uit Koog aan de Zaan. In een eerste helft, waar bij beide ploegen last hadden van de spanning, werd niet veel gescoord. Nieuwerkerk bleef bij tot 3-4, maar bij rust was het 3-5 voor KZ. In de tweede helft nam KZ steeds meer afstand van Nieuwerkerk D1. In aanvallend opzicht kwam Nieuwerkerk D1 helaas niet tot haar eigen niveau. Eindstand 11-16. Nieuwerkerk D1 tweede van Nederland! Een prestatie om trots op te zijn, maar uiteraard overheerste kort na de wedstrijd nog de teleurstelling.

Wat een ambiance! Voor kinderen van 11 en 12 jaar moet dit een onvergetelijke ervaring zijn! De sporthal van de perfect organiserende club KCR in Ridderkerk was werkelijk tot aan de laatste zit- en staanplaats uitverkocht voor deze finale in de D-hoofdklasse. Bijna 300 supporters uit Nieuwerkerk waren naar Ridderkerk gekomen om de talenten van Nieuwerkerk D1 te steunen in hun finale. KZ, dat daarvoor ook al de B1 finale had gespeeld, was net met iets minder publiek. Maar samen zorgden de blauw/zwarten Zuid- en NoordHollanders voor een bijna Thialf-achtige sfeer voor de wedstrijd. Na het voorstellen van beide teams met confetti streamers van beide kanten, duurde het ook nog wel even voordat de finale kon beginnen.

En de start van de finale was uiteraard zenuwachtig. Vooral Nieuwerkerk D1 deed er lang over om de korf voor de eerste keer te vinden. KZ deed dat iets sneller en na vijf minuten hadden zij een 0-2 voorsprong te pakken als uitploeg in de gele reserveshirts. Daarna ging Nieuwerkerk aan de ene kant heel goed verdedigen (10 minuten geen tegengoals) en aan de andere kant werden prachtige aanvallen gespeeld, maar nog zonder succes in de afronding. In minuut 11 en 15 was het dan toch twee keer raak! 2-2 na een kwartier. KZ reageerde helaas direct (zoals ze dat de hele finale deden) met twee snelle goals. De eerste verdediging van Nieuwerkerk D1 had het minder goed voor elkaar. Reactie kwam er wel in de aanval, 3-4. Maar vlak voor rust de 5e goal voor KZ en een ruststand van 3-5. Twee teams die elkaar goed onder controle hadden in de eerste helft. Maar ook spanning en zenuwen die ervoor zorgden dat de wedstrijd niet lekker los kwam

In de tweede helft wederom een sterk begin van de Kogers. Een snelle 3-6 en het eerst gaatje van drie. Nieuwerkerk schoot direct de 4-6 binnen, maar nu kwam ook de andere aanval van KZ D1 op stoom. Twee goals en 4-8. Het werd zo een lastige opgave voor Nieuwerkerk D1 dat in de aanval maar niet de schroom van zich af kon gooien. In de halve finale en eigenlijk de hele competitie haalde de ploeg van coaches Eva en Ronald een hoger niveau. En het is natuurlijk jammer dat het dan in zo’n finale met zoveel publiek net niet lukt. Toch bleef de ploeg ervoor gaan.

Maar KZ was in deze tweede helft gewoon te sterk en reageerde elke keer goed op een goal van Nieuwerkerk. Steeds als Nieuwerkerk D1 het gaatje verkleinde naar 3 wist KZ weer te scoren. Op 6-11 werd het verschil voor de eerste keer vijf. Toen was het helaas wel gespeeld. In de slotfase kwam Nieuwerkerk eindelijk een beetje los. Vijf goals in de laatste tien minuten. Maar dat deed KZ ook. Het leverde een eindstand op van 11-16. KZ de terechte winnaar zaterdag en dus Nederlands kampioen. Een kampioen zonder nederlaag in een reeks van 17 wedstrijden. Knap. Gefeliciteerd!
Nieuwerkerk D1 bleek een goede verliezer te zijn. Natuurlijk waren er tranen. Maar de ploeg genoot ook van de prijsuitreiking op het podium en de zilveren medailles en beker voor de 2e plek. Met het publiek werd dit prachtige succes gevierd. Ook werden de spelers van KZ gefeliciteerd met hun overwinning. Zo hoort het! Met alle prachtige foto’s en filmpjes van de afgelopen fantastische wedstrijden in de kwartfinale, halve finale en als hoogtepunt deze finale zullen de spelers en coaches van Nieuwerkerk D1 deze periode nooit vergeten!