8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Dames Jumbo ZVH  verspelen het directe Kampioenschap

De Zevenhuizense dames speelden zaterdag in Gouda tegen het tweede team van Vollingo, de nummer zeven van de derde divisie. Van tevoren was het inzicht dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden en dit bleek dan ook uit het scoreverloop. Vollingo was gebrand om de competitie op een positieve wijze af te sluiten en via de setstanden 19-25, 27-27, 25-21, 11-25 en 15-8 werd een 3-2 overwinning geboekt. Voor de Jumbo ZVH dames was dit niet genoeg om Kampioen te worden en is Volevo met een gelijk aantal punten en een beter set gemiddelde kampioen geworden.

Trainer/coach Martin Rutten met de volledige staf, Michelle van der Knaap-Bijl en Cees van Mullem, kon in deze wedstrijd weer beschikken over de herstelde Rianne van der Stelt en had als extra Marleen van Vliet erbij. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam.

De  Zevenhuizense dames begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Vollingo wist Jumbo ZVH met hun service goed onder druk te zetten en bij 9-9 toen Mariëlle Gerritsen aan de opslaglijn kwam, wist Jumbo met haar service een kleine voorsprong te nemen. Bij 15-19 voerde coach Martin Rutten de dubbele wissel uit, Inge van Tilburg en Rianne van der Stelt kwamen in het veld voor Marina Mijajlovic en Demi van Es. De Zevenhuizense dames zette de opmars door en liepen gestaag uit. Nadat Rianne van de Stelt Jumbo op set point bracht werd de dubbele wissel weer terug gedraaid en kwam Demi van Es weer aan de service, die zij gelijk wist te verzilveren met een punt 19-25.

Jumbo ZVH ging in de tweede set voortvarend van start en had in Anniek Scheffers een sterke blokkeerder die de score opende. Ook midden  aanvalster  Mariëlle Gerritsen wist  met haar aanvallen de score verder uit te bouwen. Bij 13-15 voerde Jumbo de bekende dubbele wissel uit, die bij 16-20 weer terug gedraaid werd. In de spannende strijd wisten de beide teams goed te verdedigen aan Zevenhuizense kant was de inzet van Jolien van Dam belangrijk. In deze eindfase maakten de Zevenhuizense dames wat meer onnodige fouten en kregen zij geen grip op de aanvallen van Vollingo. Toch Marina Mijajlovic Jumbo op setpoint zetten bij 23-24, maar Vollingo verhinderde het dat deze werd verzilverd. Uiteindelijk werd deze set met 27-25 door Vollingo gewonnen.

In de derde set nam Jumbo ook weer het initiatief en kon met de aanvallen van Vera Bruggeman en namen al snel een 1-7 voorsprong, waardoor Vollingo een time-out moest nemen. Dit hielp en zij kwamen meer in hun spel en door een goede blokkering werd coach Martin Rutten genoopt om bij 7-9 een time-out te nemen. Dit kon niet verhelpen dat Vollingo op gelijke hoogte bij 89-9 kwam. Bij 9-10 kwam via de dubbele wissel Inge van Tilburg en Rianne van der Stelt weer binnen de lijnen. Hierna volgde een spannend gelijk opgaande strijd, waarbij Vollingo met hun sterke aanvallen goed kon scoren. Toch kon Jumbo de Goudse dames volgen en bij 19-17 kwam Marleen van Vliet voor Vera Bruggeman achterin in het veld, bij 24-20 werd deze wissel teruggedraaid. Vollingo had het nu in handen en gaf dit niet meer  weg en met 25-21 werd de set binnengehaald.

Jumbo startte in de vierde set met dezelfde opstelling, die de derde set afsloot en kon nu met een sterke service van Inge van Tilburg, Vollingo onder druk zetten en vlot uitlopen naar 2-9. De door Vollingo genomen time-out had geen effect en de Zevenhuizense dames konden na de service beurt van Anniek Scheffers verder uitlopen. Ook Mariëlle Gerritsen en Vera Bruggeman konden goed scoren en blokkeren. Bij 7-19 werd er bij Vollingo gewisseld, ,maar dat had geen effect, de servicedruk die Sonja van Mil de Goudse dames oplegde was hoog. Uiteindelijk werd deze set met 11-25 door Jumbo gewonnen.

In de beslissende vijfde set, moest Jumbo ZVH de winst binnenhalen en daarmee het kampioenschap. De meegereisde supporters van Jumbo ZVH wisten inmiddels dat drie punten voldoende zou zijn. Vollingo nam vanaf het begin het initiatief en nam een lichte voorsprong, deze kon Jumbo nog tot 6-6 reduceren en daarna door een aantal ongelukkige aanvallen werd bij 8-6 van kant gewisseld en werd weer een dubbel wissel uitgevoerd. Jumbo kon het gat verkleinen tot één punt maar door slordigheden en geforceerd aanvallen kon Vollingo uiteindelijk deze set en wedstrijd winnen met 15-8.

Door dit resultaat van Jumbo ZVH met slechts twee punten winst komt Jumbo ZVH en Volevo op gelijke hoogte, maar door een beter set gemiddelde wordt  Volevo kampioen en moet Jumbo ZVH op 29 april PD-wedstrijden spelen tegen Bende Services Thor en Armixtos 2. Waar en hoe laat deze wedstrijden worden gespeeld is nog niet bekend.