8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Jongste gemeenteraadsleden op de bres voor Jongerenraad (video)

Ryan Adriaanse (22) en Willem-Jan Verdoes (25) zijn, als jongste gemeenteraadsleden, op de bres gesprongen voor de jongerenraad in Zuidplas. Volgens een informatienota van het college van B&W over de jongerenraad en een artikel in het AD lijkt de toekomst van de jongerenraad in gevaar. In schriftelijke vragen aan het college van B&W stellen de raadsleden dat hun fracties hechten veel waarde aan de input van jongeren uit Zuidplas!

Wij zouden graag een krachtige, aantrekkelijke en sterk vertegenwoordigde stem vanuit de jongeren horen. Jongeren zijn en maken de toekomst” stellen Verdoes en Adriaanse in de inleiding van de vragen.

De mannen hebben zorgen over het aantal leden van de jongerenraad :“D66 en de ChristenUnie/SGP zien dat het ledenaantal van de jongerenraad in de laatste jaren is gedaald. Voor ons is het niet helder waar deze daling door is ontstaan. Na een gesprek met de jongerenraad constateren onze fracties dat het aantrekkelijk maken van de jongerenraad mogelijk kan bijdragen aan de toename in het ledenaantal”

De fracties zien graag een sterke vorm jongerenparticipatie. De manier waarop deze participatie plaatsvindt is voor hen niet in beton gegoten. Jongeren moeten gehoord worden en het gevoel krijgen dat de raad en het college luisteren en/of kennisnemen van hun mening.

Alle vragen zijn hier terug te lezen. Verdoes en Adriaanse leggen hun mening uit in de onderstaande video

Advertentie