8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Lokale omroep ‘Dichtbij het Nieuws’ levert aanwijzing in

Stichting Gouwe Media heeft voor haar lokale zender “Dichtbij het Nieuws” volgens haar eigen zeggen de aanwijzing ingeleverd bij het commissariaat van de media. In een informatienota aan de gemeenteraad laat wethouder Klovert dit weten maar ook dat er geen bevestiging nog is gekomen vanuit het commissariaat. In januari 2020 sprak de gemeenteraad haar voorkeur uit voor Stichting Gouda Media waarna het commissariaat Stichting Gouda Media aanwees.

Met deze aanwijzing werd 30 jaar vrijwilligerswerk in Zuidplas en daarvoor als Lokale Omroep Nieuwerkerk en Radio Moordrecht bij het oud vuil gezet. De nieuwe omroep kondigde samenwerking met andere nieuwsmedia aan maar daar is nooit iets terecht van gekomen. Wel bracht men snel een huis aan huis krant uit maar dit blad was snel weer verdwenen.

In janurari kwamen twee nieuwe bestuursleden bij de stichting maar na het inzien van de financiële stukken als onderdeel van een WOO (voorheen WOB) verzoek, trokken zij zich geschrokken terug. De overgebleven bestuursleden Garro Wiersema en Senen Arias hebben nu de stekker eruit getrokken en het resterende bedrag van subsidie teruggestort.

Wanneer Zuidplas weer een eigen functionerende lokale omroep heeft is onbekend. Zodra het Commissariaat voor de Media de formele stopzetting van Stichting Gouda Media heeft verwerkt kunnen nieuwe initiatieven zich bij ditzelfde commissariaat melden.

In een informatienota schrijft wethouder Klovert aan de gemeenteraad: “Als de licentie daadwerkelijk door Stichting Gouda Media is teruggegeven aan het CvdM, zal waarschijnlijk de procedure worden gestart om voor een nieuwe vijfjarige periode (2023-2028) een lokale publieke media-instelling voor Zuidplas aan te wijzen. Volgens de regels van de Mediawet zal de gemeenteraad van Zuidplas dan weer om advies worden gevraagd. Vanzelfsprekend houden wij u over één en ander op de hoogte“.

De voormalige Omroep Zuidplas zal hier geen aanvraag indienen, het gebouw waar vroeger de studio zat is verkocht en de zendmast in Nieuwerkerk aan den IJssel is onlangs afgebroken.

Advertentie