8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Dubbel zilver voor Cherlaine van den Herik

In Alkmaar vonden dit weekend de Nederlandse kampioenschappen turnen plaats. De in Nieuwerkerk aan den IJssel woonachtige junior tweede divisie Cherlaine van den Herik, die traint in Barendrecht turnde zaterdag de meerkamp en zondag de toestelfinales sprong, brug en balk.

De meerkamp verliep voorspoedig. Cherlaine turnde een mooie sprong, een keurige brug en een stabiele balk. Na drie toestellen stond ze nog altijd bij de eerste drie in het klassement. Helaas liet ze op vloer wat puntjes liggen waardoor ze uiteindelijk in een sterk deelnemersveld op een zeer verdienstelijke zesde plaats eindigde. In het competitie klassement wist ze zelfs een vierde plek te bemachtigen.

Op zondag stonden er maar liefst drie toestelfinales op het programma. Ze begon op brug, waar het niet helemaal liep zoals ze wilde. Ze werd hier achtste van Nederland. Op balk hield Cherlaine het hoofd koel en turnde zich naar een zilveren medaille. Het laatste onderdeel was sprong en na eerst een prachtige Tjukahara gesprongen te hebben, was haar tweede sprong een plaatje van een Yurchenko, die ze ook nog eens voor het eerst op een wedstrijd sprong. Ook hier greep ze naar het zilver.

Het was een geslaagd weekend voor de jonge sporter. Als kers op de taart wist ze een ticket in de wacht te slepen voor het grote NK NL in Ahoy waar ze in de A-finale van de Ahoy Cup C mag aantreden.

Advertentie