8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Wandelend de strijd aan tegen diabetes met Sportstichting Zuidplas

Op 11 mei gaat de Nationale Diabetes Challenge van start. Tijdens deze uitdaging wandelen mensen met en zonder diabetes wekelijks samen om te werken aan hun gezondheid. De deelnemers wandelen onder begeleiding van buurtsportcoach Akash Mohaboe van Sportstichting Zuidplas en lokale professionals uit de zorg, waaronder Van Streun Fysiotherapie en Feelgood Voedingscoach. Wij geloven namelijk dat bewegen het beste medicijn is.

Sportstichting Zuidplas motiveert de inwoners van Zuidplas om in beweging te komen of te blijven. Het doel van de Nationale Diabetes Challege, NDC, sluit hier naadloos op aan. In de afgelopen jaren heeft de NDC de positieve effecten van bewegen op het leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Deelnemers rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De NDC biedt een laagdrempelige, veilige en effectieve opstap naar beweging.

In het kader van de Nationale Diabetes Challenge kunt u vanaf donderdag 11 mei in Nieuwerkerk aan den IJssel, 20 weken lang, éénmaal per week onder professionele begeleiding een leuke route wandelen. Deelname aan de NDC is gratis. De Nationale Diabetes Challenge wordt op 16 september tijdens het landelijke NDC festival afgesloten. Wilt u meer weten of zich aanmelden? Kijk dan op www.actiefinzuidplas.nl en klik op de activiteit: Wandel mee in Nieuwerkerk

Advertentie