8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Nieuwerkerkse tafeltennissers op hun plaats gezet in Servië

Op 22 april speelde een selectie spelers van de Nieuwerkerkse Tafeltennisclub NTTC een vriendschappelijk toernooi in Zemun, een stadje bij Belgrado. Tegenstander was Stonoteneski Club Mladost, een roemruchte club die diverse kampioenen heeft voortgebracht. Met name leden van de familie Karakacevic die de club leiden, waren actief op EK, WK’s en de Olympische Spelen.

Huidige clubleider is Aleksandar Karakacevic voormalig Europees Dubbelkampioen, Bundesliga profspeler en vele malen Servisch kampioen. NTTC lid Brord van Westing had een aantal jaren in Belgrado gewoond en trainde bij Mladost. Hij onderhield nog steeds goede banden. Omdat NTTC in 2014 eerder in Belgrado had gespeeld was er weer animo voor een reprise. Vrijwel alle NTTC toppers die actief zijn op het 1e klasse niveau van de NTTB regio West waren mee. Een aantal spelers die op lagere competitie niveaus spelen completeerden de 13-tallige groep.

Er werd gespeeld in 4 groepen waarbij Hans Stapels, Choh Aye, Ben Hofhuis en Martijn den Hoedt het 1e team vormden. Mladost had een paar semiprofs van stal gehaald waaronder Zoran Karakacevic. Het werd al snel duidelijk dat ondanks verdienstelijke tegenstand, de gemiddelde Mladost spelers toch een graadje of wat beter waren dan de NTTCers. Er werden hier en daar wat partijen gewonnen maar uiteindelijk was de eindstand 37-10 voor Mladost.

Eervolle vermelding is voor Richard van Houten die als enige 2 partijen wist te winnen in de 2e poule en ook bijdroeg aan een overwinning in het dubbelspel. Als kers op de taart mocht Hans Stapels, die veelvuldig Nieuwerkerks kampioen is, een potje spelen tegen de voormalig Europees kampioen Aleksandar Karakacevic. In de 4 sets maakte Hans een paar mooie punten maar was verder kansloos tegen de op zijn dooie akkertje spelende Serviër. Maar uiteraard was vriendschappelijkheid het hoofddoel van dit toernooi dat na afloop in de bar van de club nog gewoon doorging. De intenties voor een vervolg zijn alweer uitgesproken.

Advertentie