8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Grote brand in opslag leefgoed de Olifant Nieuwerkerk

Om even voor 2 uur in de vroege ochtend van 29 april is de brandweer massaal uitgerukt voor een grote brand aan de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel in het Hitland gebied. Er is brand in een opslagruimte op het complex van Leefgoed de Olifant.

De hulpdiensten hebben voor waterwinning inmiddels de brand opgeschaald naar grote brand en de brand wordt bestreden door de korpsen van Nieuwerkerk, Capelle, Rotterdam, Gouda en Ouderkerk aan den IJssel. De brandweer laat de opslagruimte gecontroleerd uitbranden.

Volgens de brandweer Hollands Midden is de eerste prioriteit om overslag naar het restaurant te voorkomen. De rook van de brand trekt over de Hollandsche IJssel richting Ouderkerk aan den IJssel. Inwoners daar krijgen het advies bij last de ramen en deuren te sluiten.

Om 04:00 uur laat de veilgheidsregio weten dat de brand onder controle is en het nablussen nog wel veel rook geeft. Hierdoor blijft de overlast nog aanhouden tot enkele uren in Ouderkerk aan den IJssel. Blijf uw ramen en deuren gesloten houden om deze overlast te beperken is het advies van de brandweer.

Video en Foto’s Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Advertentie