8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Huurauto over de kop Moordrechtboog in Waddinxveen (video)

Een bestuurder van een huurauto met vier inzittenden aan boord is zondagmiddag 30 april rond 15:30 uur door hoge snelheid van de Moordrechtboog geraakt. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de afrit van de A12 en de kruising met Doelwijk. Hier heeft het voertuig een middenberm geraakt en is over de kop aan de overkant van de sloot terecht gekomen. Het vermoeden is dat het voertuig deel uitmaakte van een trouwstoet.

Omdat er vier inzittenden waren heeft de brandweer direct opgeschaald naar een midden waterongeval en is er door duikers uit Gouda en Capelle een zoektocht gestart in het water en door Mobiele Eenheid een linie gemaakt en is er gezocht in het aangrenzende weiland. Uiteindelijk bleven de 2 inzittende spoorloos. Een inzittende is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, een ander is na recalcitrant gedrag uit de ambulance gezet en te voet vertrokken.

De huurauto is door een berger uit het water gehaald en is met aanzienlijke schade afgevoerd. De politie heeft aan de hand van de identiteitsbewijzen in het voertuig de identiteit kunnen vaststellen maar niet bekend is wie het voertuig bestuurde. De politie zal hier onderzoek naar doen. Na het schoonmaken van de weg kon de weg weer worden vrijgegeven.

Op Facebook roept de politie getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren op om contact op te nemen op 0900-8844.

Advertentie