8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Leefgoed de Olifant aangeslagen maar zeker niet verslagen na brand (video)

In de nacht van vrijdag op zaterdag brak er een uitslaande brand uit in een opslagloods van Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel. De opslagruimte brandde geheel uit maar de brandweer wist het restaurant te behouden. De brand is een grote domper voor directeur Hans Heesterbeek die net bezig was met de opstart van het nieuwe seizoen.

Een buurvrouw die de hond aan het uitlaten was zag de brand en sloeg alarm. Daarna belde ze mij en ik ben gelijk naar de locatie gekomen maar toen sloegen de vlammen al uit het pand.” legt Heesterbeek uit. In het pand naast het restaurant was het magazijn, de koel- en vriescellen en een vergaderlocatie. Heesterbeek : “We hadden voor het nieuwe seizoen alles net ingekocht, veel wijn en vissoorten en dat is allemaal in rook opgegaan“.

Burgemeester Han Weber komt op zondagochtend poolshoogte nemen op de locatie en Heesterbeek en diens vrouw een hart onder de riem te steken. Hij was trots dat de hulpdiensten de brand hebben weten te beperken tot de opslagruimte en roemt de veerkracht van Heesterbeek.

Die veerkracht toont Heesterbeek zeker. Als de verslaggever aankomt op het leefgoed is hij al druk met het personeel bezig om te kijken hoe er weer gestart kan worden. Maar zowel hij als zijn team maken een aangeslagen indruk maar zijn niet uit het veld geslagen. Dit en dat moet worden geregeld en hebben we daar al aangedacht.

We hadden de dag na de brand een bruiloft staan, gelukkig konden collega’s ons helpen want hier is geen stroom of licht meer. Alle stroom en gasaansluitingen kwamen vanuit het afgebrande gebouw. Gelukkig komt vandaag al de aannemer om een voorlopige aansluiting te maken“. Zo denkt Heesterbeek vooral in oplossingen en tijdens de rondleiding van burgemeester Weber vertelt de directeur dat hij hoopt woensdag al weer operationeel te zijn. Want verslagen is leefgoed de Olifant zeker niet.

Advertentie