8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

EHBO-vereniging Zevenhuizen krijgt oefen-AED cadeau

De Lionsclub Zevenhuizen heeft een oefen AED gekocht voor de EHBO-vereniging in het dorp. Hiermee kan de EHBO meer mensen leren omgaan met het gebruik van dit apparaat, dat helpt bij reanimatie.

Overhandiging

Steven Hendriks van de Lionsclub overhandigde op maandagavond 17 april een AED-trainer (Automatische Externe Defibrillator) aan voorzitter John Vente van EHBO Zevenhuizen. Hendriks: “Als Lionsclub ondersteunen we graag concrete zaken. Een AED trainer is dan daarvan een goed voorbeeld”. EHBO Zevenhuizen verzorgt onder andere reanimatiecursussen. Vente: “Bij een hartstilstand is het van belang om gelijk met reanimeren te starten. Hoe meer mensen weten hoe om te gaan met een AED, hoe beter het is.” 

Openbare locaties

In Zevenhuizen hangen steeds meer AED’s op openbare plekken. EHBO’ers en burgerhulpverleners kennen deze plekken en kunnen snel ter plaatse zijn om de reanimatie te starten, tot een ambulance arriveert. Vente: “Elke seconde telt en daarom zijn we erg blij met deze AED trainer, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen opleiden in het gebruik hiervan”.

Activiteiten Lionsclub

De volgende activiteit van Lionsclub Zevenhuizen is de 32steeditie van de Korenmolen Lions Rottemerenloop op zaterdag 17 juni. Voor meer informatie over alle activiteiten, zie ook de website www.lionsclubzevenhuizen.nl.

Advertentie